Berea olandeză Amstel, care este foarte populară şi în România, va fi produsă şi la noi, pe plan local. Amatorii acestui sortiment vor avea de câștigat, pentru că este de aşteptat ca preţul acestei beri să scadă în ţara noastră.

Marca de bere are o istorie de peste 150 de ani și este realizată 100% din malț, fără adaosuri de cereale nemalțificate.

Citiţi şi: Beția a pus stăpânire pe Moscova. Autoritățile din capitala Rusiei sunt disperate din cauza consumului exagerat de alcool

Amstel, produsă la Miercurea-Ciuc și Craiova

Berea Amstel se va produce local, în fabricile Heineken din Miercurea-Ciuc și Craiova, respectând standardele rețetei internaționale ale berii Amstel, din punct de vedere al ingredientelor și parametrilor de gust.

„Lansarea berii Amstel marchează un moment istoric pentru Heineken România. Suntem mândri că putem aduce în România un brand internațional, cu o istorie atât de bogată în spate, și pe care avem ocazia să-l producem local. Amstel reprezintă prima marcă internațională din portofoliul de bere mainstream, lansată de Heineken în România”, a declarat Thibaut Boidin, Managing Director Heineken România.

Berea Amstel produsă în România va fi disponibilă în diverse variante de împachetare: doză de aluminiu în volum de 0.33l și 0,5l, sticlă returnabilă și nereturnabilă în format de 0.33l, 0,5l, dar și 1L, precum și la pet. Toate variantele de împachetare, inclusiv multi-pack, se vor găsi la raft în magazinele off-trade și on-trade.

Heineken, un portofoliu de 300 de beri

Article Thumbnail

Sportpesurse.ro

Neluțu Varga a demis antrenorul și conducerea de la CFR Cluj! S-au bătut în vestiarul ardelenilor

Article Thumbnail

Sportpesurse.ro

Minune de Paște! Michael Schumacher s-a deplasat să-și vadă nepoata

Heineken este una dintre cele mai importante companii din lume, la nivelul producătorilor de bere. Firma deţine un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale, locale și de specialitate.

Grupul operează fabrici de bere, malțării, fabrici de cidru și alte unități de producție în peste 70 de țări. În România, Heineken este prezentă din 2003. Aici, compania deține trei fabrici locale, la Craiova, Ungheni și Miercurea Ciuc, și are peste 1.000 de angajați.

În România, Heineken este prezentă din 2003 și are 1.000 de angajați.

A scăzut consumul de bere în România

Scăderea puterii de cumpărare a românilor se reflectă şi în volumul vânzărilor de bere. Deşi, în 2024, consumul de bere la draft a crescut cu 13% față de 2023, ţara noastră se află în continuare sub vârful pe care l-a avut “în perioada de glorie” din 2008.

Dacă în perioada 2005 – 2023, piața berii a avut o evoluție relativ constantă, aflându-se la o medie a producției de 16,6 milioane de hectolitri, în 2008, producția de bere a atins vârful de 20,2 milioane de hectolitri, după 19,4 milioane de hectolitri în 2007.

“Anul 2024 a fost un an marcat de evenimente sportive. Evenimentele sportive ce au făcut? Împreună cu berea, cu care au în comun un atribut, acela de socializare, de convivialitate, cum ne place să spunem, i-au adus laolaltă (pe români – n. r.).

Unde puteau să-i aducă laolaltă decât în cadrul unei terase, ceea ce a dus la o creștere a segmentului de bere la draft, dar încă suntem sub vârful pe care l-am avut în perioada de glorie”, a afirmat directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.