Według zamieszczonej notatki Konfitura będzie miał problemy za stanie na chodniku i blokowanie w ten sposób wyjazdu z dzikiego parkingu urzadzengo rzecz jasna również na chodniku. I w sumie spoko, niech sprawa idzie do sądu i niech zapadnie wyrok w imieniu Najjaśniejszej. Ale gdzie tam, jak znam życie to sąd w ogóle nie będzie sprawdzał legalności lub nielegalności tego parkingu. Blokujesz ruch samochodów i świętą przepustowość, to będziesz miał problemy. Trochę jak na wojnie – policjant lub żołnierz miał obowiązek zatrzymać się gdy widzi kolizję albo jakiekolwiek inne utrudnienie w ruchu, i musial zrobić wszystko żeby przywrócić ruch samochodów, bo inaczej kula w łeb. Tutaj tak samo – autko nie ma jak wyjechać i trzeba zmobilizować służby, a kto miał lub nie miał racji nie ma znaczenia.

Mocno wkurza mnie takie podejście i dlatego mamy to co mamy na drogach: wymuszania, agresja, jakoś się wcisnę, ten drugi i tak będzie musiał ustąpić bo inaczej BĘDZIE ZAMIESZANY W STŁUCZKĘ, a wtedy wszystko może się zdarzyć. Policjant zinterpretuje sytuację tak, a nie inaczej, potem sąd albo ubezpieczyciel, bo przecież jesteś ZAMIESZANY W STŁUCZKĘ, więc masz jebany problem, więc tłumacz się i dochodź swoich praw. Proces Kafki to przy tym bajka dla dzieci.

WineTerminator

5 comments
  1. czy chodzi o ciocię czarkową? czy wujek czarek o tym opowie na swoim kanale? XD

2. Ale na zdjęciach to chyba Wojtek z Samochodozy nie Konfitura? Chyba że Maksym z tego wszystkiego osiwiał.

[EDIT]

W nagraniu pod oryginalnym postem widać że Konfitura też był obecny ale interwencja Policji była w stosunku do Samochodozy. Na nagraniu widać że w miarę spokojnie rozmawia z Policją a w komentarzach zachowują się jakby groził terroryzmem xD

3. Ty ale mówisz że przez dzikie parkingi mamy chamstwo na drogach (może u was w Warszawce to poważny problem), i że rozwiązaniem tego jest więcej chamstwa ale przez pieszych xD

4. Art 90 kw niestety dotyczy także blokowania ruchu uczestnikow, ktorzy poruszaja sie nieprawidłowo, np po chodniku. Oceni sąd

5. Widziałem wiele kanałów na YTubie, które miały pokazywać różne patologie od strażników miejskich, ochroniarzy, policję, kierowców i inne. Banuje je od razu, większość to wymuszone tematy, tragizm I oklaski szeryfów w komentarzach co widzieli jedna ze stron a stawiają się w roli sędziego dreda he he he sam miałem sytuację na jednym z parkingów marketowych, co jak by ją przedstawił ten debil co mi się wciskał to był dostał parę ładnych latek a tak naprawdę to on był …em.

Leave a Reply