“Altay Cem Meriç dindar da değil, İslamcı da değil. İçten içe İslamcılardan nefret ediyor. Kritik konumlardaki muhafızların çocuklarının beynini yıkayarak devleti ele geçirmek istiyor. Bana dışişleri konusunda onun ekibine destek olmam için teklifte bulundu.”
—
Empty-Pace-4228
6 comments
[Eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Güzel’in Videolarından Önemli Notlar](https://www.youtube.com/watch?v=qQZE0uoku_E&t=1056s)
Hakan Fidan’ın Netenyahu ile Türkevi’nde görüşme ayarladığı dönemde videolarının içerikleri hakkında tartıştık. Henüz 7 Ekim olmamıştı, ona siyasi yorumlarının ileride sıkıntı yaratabileceğini söyledim. Bana “Merak etme abi biz zaten bu noktaya bir anda gelmeyeceğiz. Şu anda tohumları ekiyoruz, gücü ele geçirmemiz 20-30 sene alacak” diye yanıt verdi.
Bana “empatiye inanmadığını” söyledi. Onunla beraberken ceza almayacağını bilse bir insanı gözünü kırpmadan öldürecek potansiyeli olduğunu gördüm.
Bu işin farkına şimdiden varıp önlem aldınız aldınız, eğer almazsanız bu adam yürüyüp gider önünü alamazsınız. Yarın öbür gün sizi evinizden aldıracak noktaya gelir! Bunu yapacak faşizme ve güç aşkına sahip biridir. Biraz geçmişten ders alın…
Bana “Gerçek cihat budur, bu devrin cihadı bu!” dedi.
“Abi Tayyip Erdoğan’ı neden kazanmaya çalışıyorsun? Torununu kazan! Bu oyun böyle oynanır.”
Altay Cem Meriç, Uğur Güzel’in 5 videosuna karşın tek bir cevap videosu yayınladı. Onda da devlet iele geçirme planları konusunda “Biz seni bunları konuşacak kadar önemli görmedik” demekle yetindi ve [iddiaları yalanlamadı.](https://x.com/AltayCemMeric/status/2035845501040443477)

Bu abi çok garip biri ama ters düştüğü insanlara böyle şeyler söylüyor zamanında asrın hatasıyla da kavga etmişti.
Altay Cem Meric, Kadir Misiroglunun yolunda ilerleyen biridir.
Ortada asaglik kompleksi yasayan, kafasi pek calismayan, bazi seyleri duymak isteyen bir Müslüman kitle var, buda bunlara duymak istedigi masallari söylüyor iste.
Kendisi bir maasli Aktrolldur, daha fazlasi degil.
Artık bu insanları görmekten midem bulanıyor.her r/Turkey açtığım zaman yarısı çarşaflı sakallı cemaatçi vs haberleri oluyor. Cidden ben böyle insanları da nerdeyse hiç görmüyorum günlük hayatımda ama gündemimizi bu salaklar işgal ediyor. Bence en büyük zaferleri sanki tüm gündemimiz onlarmış gibi hissettirmeleri.
Uğur güzel zamanında mantıklı konuşuyordu sonra adama ne oldu anlamadım hayır kitlede çok büyük bir artış yok izlenmeler de öyle abartılı değil sürekli chp atatürk ismet inönü konusunu hastalıklı şekilde abartıyor islam ile ilgili uzman gibi davranıyor ama değil ki islamın veya teoloji de uzman olmak çok ayrı ve bir o kadar gerçek dışı saçma bir gündem kendi halinde takılırken herkesle kavga etmeye başladı kendisini tanımamıza sebep olan bütün arkadaşları ile kanlı bıçaklı sürekli türkiyenin kara kutusu gibi davranıyor abartılı söylemlerde bulunuyor en küçük eleştiriyi kaldıramıyor alakasız şeyleri eleştirip konuyu çok uzatıp bağlam dışına taşıyor haklı olduğu bir konuda bir şekilde hakksız olmayı başarıyor game teorisi ile türkiye siyasetini harmanlayıp bir şeyler anlatıyor ama charles kurzman bile okuduğuna inanmıyorum ki okumamıştır