Comparatie Georgia&Moldova.Fake news sau realitate?

Cristian_WaterKing

9 comments
  1. Cat fake news. Oribil. Amice, georgia e vai de mortii ei. Ia loc acolo cu propaganda ta ieftina.

2. Text făcut în AI. Am vorbit atât de des cu ChatGPT încât eu îmi pot da seama oarecum despre felul în care acesta vorbește și care este așezarea în pagină a textului. În plus pune acolo și tu niște linkuri pentru a dovedi ceea ce ai spus. Până și 2 articole de știri sunt destule. În concluzie, pe mine nu mă vrăjește mesajul Domnului Vitalie.

3. Am vizitat Georgia, efectiv oamenii in munti sunt izolati, iar in Batumi langa aeroport sunt drumuri fara asfalt…

4. Nu am vizitat Georgia dar Moldova da și de mai multe ori chiar recent…totul e la nivel de anii 2000 sau ce mai găsești prin România la orașele mici gen Filiași sau Roșiori.

5. Individul manipulează. Este un propagandist împuțit. I-am văzut contul. Este o mizerie de om.

Georgia într-adevăr a cunoscut un boost economic uriaș. Doar că jigodia nu zice de unde Georgia are această creștere.

Este o creștere artificială și imorală ca urmare a războiului ruso-ucrainean.

In primul rând, Georgia a fost inundată de imigranți ruși, care au adus cu ei o grămadă de bani. Mulți dintre aceștia sunt middle class cu salarii mari. Dar odată cu acești bani injectați in economia georgiană au explodat și prețurile.

In al doilea rând, guvernul ilegitim și corupt de la Tbilisi a început sa fac bani uriași facilitând exportul de produse aflate sub sancțiuni.

In primii doi ani de război Armenia devenise lider regional de export de semiconductoare in Rusia, cu zeci de miliarde de dolari încasați la buget.. De unde are Armenia cipuri? Același lucru e valabil și pentru Georgia.

Evident că profită de pe urma războiului și sancțiunilor ca sa se îmbogățească.

Dar asta nu înseamnă că nivelul de trai este demn de invidiat.

6. text scris cu AI => opinie invalidata

nu stiu daca macar tot ce a scris e adevarat, dar nu am timp sa stau sa caut

presupunand ca e adevarat, Georgia e totusi o tara mai mare decat Moldova atat ca suprafata, cat si ca populatie. Georgia are iesire la mare > porturi > comert. Georgia are resurse naturale mult mai vaste decat Moldova.

astea sunt chestii pe care le vezi asa la o prima vedere daca ai minime cunostinte geopolitice. sa nu uitam ca Georgia e condusa de rusofili

si totusi, multe dintre punctele aratate sunt proiecte, nimic concret

7. Asta nu e membru (sau chiar lider) al partidului pro-rus ”Inima Moldovei”? Daca da, e evident de ce textul e o mare abureala si nu se specifica deloc, de exemplu, faptul ca investitiile Georgiei sunt facute prin indatorare masiva fata de China si coruptie pentru partidul la putere. Totul e prezentat foarte subiectiv si incorect pentru a se inocula ideea gresita cum ca Georgia pro-rusa, corupta, dictatoriala, oligarha, datoare Chinei (portul acela cel msai probabil va ajunge ca multe altele sub controlul Chinei pentru banii datorati) ar trai foarte bine si s-ar dezvolta de mama focului, in timp ce R. Moldova pro-UE ar trai tare prost si nu s-ar dezvolta deloc.

Apoi [ce treaba are Sulla cu prefectura](https://agora.md/2023/08/31/ce-are-totusi-sulla-cu-prefectura-cine-i-avocatul-diavolului-si-ce-ai-patit-cand-ti-a-mancat-pisica-limba-decodificam-perlele-lingvistice-si-depanam-povestea-unor-frazeologisme-colorate)? Faptul ca Maia Sandu ar vota Da la un ipotetic referendum de unire a R. Moldova cu Romania si situatia ”coafata” din Georgia!?

Leave a Reply