Kremeľ uviedol, že Rusko považuje Grónsko za dánske územie, keďže Donald Trump odmieta ustúpiť zo svojich opakovaných hrozieb voči spojencovi NATO.
Hovorca prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že situácia je z hľadiska medzinárodného práva „mimoriadna“, a to aj napriek tomu, že samotná Moskva bola opakovane obvinená z porušenia medzinárodného práva svojou smrteľnou inváziou na Ukrajinu pred štyrmi rokmi.
„Na druhej strane, vzhľadom na to, že prezident Trump je vo Washingtone… sám povedal, že medzinárodné právo pre neho nie je prioritou,“ dodal Peskov.
—
TheSimon1
8 comments
zabránenie?
Akože ntvrdím, že Ruský štát nie je extremne jebnutý ale takto je to vpodstate skoro s kažou útočnou vojnou a zaberaním územia od vždy. Medzinárodné právo sa dá aplikovať len na porazeného.
Ako som zistil na vlastnej koži.
Nieje dobrý nápad postovať a komentovať pred raňajkami.
PS: Grónsko patrí Dánsku a čo povie Pootin alebo jeho pes Peskov je irelevantné.
Výborne, som rád, že Rusko sa k tomuto postavilo správne.
Bizár keď sa oháňa medzinárodným právom štát, ktorý už takmer 4 roky vedie vojnu v susednom štáte 😀
Toto vyhlasenie ma podrazdit trumpa a vyprovokovat ho, nieje to podpora danska, alebo eu. A uz vobec ich netrapi nejake medzinarodne pravo. Rusko povie cokolvek aby pomohlo rozhadat eu a us.
Niekoho ešte zaujima čo tvrdí Rusko?
Zlodej kričí: chyťte zlodeja