Поръчах си лаптоп от олх, 3кг общо е пратката и гледам.. 40лв доставката.. Поръчал съм го до офис и не е да кажеш, че ще трябва да ми го карат до вкъщи.. До преди една година поръчвах до офис стари радиа по 20-25кг тусупи и доставката беше 20лв.
—
Inevitable-Theory901
12 comments
сега ще кажат ботовете – не е еврото виновно! важно е да им повярваш!
Еконт се осират яко…
Иначе доставката ти се влияе от всичко – % от цената на лаптопа, етикет чупливо, опаковка (бъбъл, кашон и т.н.), размери, евентуално застраховка, смс известие… Общо взето се чудят откъде да изцуцат някой цент още.
Аз ги бойкотирам активно и си ползвам другите доставчици.
В цената влизат и неща като застраховки и разни подобни, тоест те допълнително оскъпяват и не са задължителни по принцип.
Tия стари радиа с наложен платеж от 450 евра ли бяха?
чукча.. а наложения платеж ?
казваш 3кг, все едно само това е от значение за цената
https://preview.redd.it/g9o4053mrieg1.jpeg?width=1591&format=pjpg&auto=webp&s=3c0b468e761062a5cbe26d586e355a089982f522
нз аз за 5 евро пращам 10 кила на 400км със спииди
Главно наложения платеж на 1300 лева преди време платих 63 лева за опцията наложен платеж, самата доставка беше 6-7
Към 2.9% от наложения ти вземат Еконт, по-добре плащай предварително
В клуба на богатите е така. Шегата настрана (не съвсем), такива тарикатлъци на българските фирмички и компании се очкаваше, че ще се започнат масово.
Тестват хората колко са склонни да платят
Поръчах си уеб камера от фирма която има офис в съседния квартал .
Хората казаха че им е по-удобно да я пратят по куриер понеже им е на склад .
Викам си ок.
След 5 дни ми звънят да ме питат съгласен ли съм за доставката понеже щяло да струва към 14лв .
После ми дадоха BoxNow като алтернатива и там доставката беше 2.99лв….
Еконт са дъното вече . Просто не ги ползвайте .
Еконт си пробутват банковата им карта, с идеята да пращаш по-малко за доставка…. ииии никакви други изгоди от нея.
Едит: ПОПРАВКА – идеята е като търговец да си получаваш наложеният платеж по сметка при тях и така таксите ти за доставка (които клиентите ще плащат) ще е по-ниска за тях.