Čauko. Máte niekto skúsenosti s touto "holdingovou spoločnosťou"? Som si na 99.99% istý že ide o MLM alebo pyramídku, no však v zaujimavej podobe.

Ide o spoločnosť ktorá údajne ponúka a zabezpečuje školenia a vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti. Dokonca pod záštitou Ministerstva vzdelávania a dohľadom NBS, ponúkajalreditovaný program "inovačné vzdelávanie".

Z ničoho nič sa mi ozvala stará známa, že má pre mňa ponuku ako pre mladého človeka a že by si chcela zavolať. Ja že ok, ale už som vedel, že toto začína ako jasna pyramída. Tak so sa to rozhodol podstúpiť ako experiment, na koľko som ešte nemal tú šancu vstúpiť do pyramidy. Dohodli sme si call kde som bol ja, známa a jej kolegyňa/kamaratka priamo zo spoločnosti vzdy viac. Dostal som 30 minutový výklad na tému finančnej gramotnosti a potom mi predstavili akúsi "licenciu". Tu to začalo konečne byť fishy.

Ide o "licenciu" že môžem pasivne zarabať z provizii, ktoré by som dostal za dohodenie kšeftu niekomu z akademie, kto sa venuje aj finančnému poradenstvu formou – poskytnutý prehľad o trhu a kde je najlepšie si zobrať úver, u koho začať investovať, najlepší 2. pilier výnosy atd. A že ja by som za každého dohodeného človeka dostal nejakú peknú sumu, od 300 do 600 eur. Toto celé prezentujú ako pomáhanie známym, tým že im dohodíte výhodnejšie zmluvy napríklad

Potom premostili na tému, že ako akadémia ponúkajú aj kurzy o finančnej gramotnosti kde sa toho môžem veľa naučiť a ako bonus dozvedieť aa viac o tejto "licencii". Nakoniec mi ponúkli tento kurz/webináre za 67€, ako jednorázový vstupný poplatok.

Jasne že potom nastali reči typu už sa kamarátke tých 67 eur vrátilo veľa krát a je to super príležitosť aj pre osobný rozvoj. Ja na takéto zaležitosti neverim a som si vychutnaval ako mali dobre nacvičené manipulačné taktiky, začal som sa vyhovarať no trvali na ďalšom stretnutí tak som povedal že ok.

Rád by som ich zotrel nejakými faktami, o tom že sú v pyramíde alebo idú v nejakom podvode. Čo ma šak šokuje že toto ide zároveň ako pod záštitou Ministerstva vzdelávania a aj NBS čo je alarmujúce. Pár sekund googlenia a staršich člankov tu, som sa dočítal že ide len o ďalší rebranding už v minulosti zlyhaných investičných podvodov.

Máte pls nejaké aktúalne info? Všetko je tak 2 až5 rokov starŵ :/

zelezoSD

Leave a Reply