Zdravím sk reddit,
som v 3. ročníku na psychológii na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK (áno, okrem tej na FiFke je ešte jedna) a potrebujem vašu pomoc s výskumom.
Ide o hodnotenie efektívnosti intervenčného programu s názvom Well-being pomáhajúcich profesionálov zameraný na zlepšenie duševného zdravia u týchto profesií. Ten trvá dokopy 14 dní, pričom na každý deň sú vyhradené úlohy na vypracovanie ( jeden deň zaberie 15-20 minút).
Mojou cieľovou skupinou sú úradníci a úradníčky prvého kontaktu, teda ľudia vybavujúci žiadosti na úradoch, klientských centrách, sociálnych službách a podobne.
Je súčasťou sebarozvojovej aplikácie Self-growth trainings a zatiaľ obsahuje 4 ďalšie programy- Starostlivosť o seba, Využívanie emócií, Radosť z pomáhania, Hľadanie šťastia.
Všetky programy sú bezplatné a okrem toho spomínaného na začiatku nie sú súčasťou výskumu, čiže ich môže absolvovať úplne každý, kto sa do aplikácie registruje. Aplikáciu je možné stiahnuť alebo otvoriť v prehliadači na pc alebo mobile (na App Store aj Google Play).
Rád by som požiadal hlavne spomínaných úradníkov a úradníčky prvého kontaktu o zapojenie do výskumu, no moji spolužiaci a spolužiačky majú ďalšie pomáhajúce profesie (lekári, zdravotníci, právnici, psychológovia, učitelia, profesionálni rodičia, policajti, hasiči, tréneri, laktační poradcovia a mnohí ďalší) a veľmi by nám pomohlo, keby ste sa zapojili, prípadne oslovili známych, ktorí takéto zamestnania vykonávajú.
Ďakujem za prečítanie a dúfam, že to neznelo príliš ako neplatená reklama. Nemám prostriedky na výnosné finančné kompenzácie, no každá úradníčka a úradník, ktorý dokončí intervenciu a pošle mi dôkaz o dokončení má u mňa pivo/kávu/čaj zadarmo, alebo zábavný večer so spoločenskými hrami. Všetko len v prípade záujmu samozrejme :).
Dole nechám linky, v ktorých si môžete prečítať o aplikácii viac a registrovať sa, ak vás to aspoň trochu zaujalo. Zaujíma ma tiež váš pohľad, ako tento výskum a aplikáciu vnímate. Rád odpoviem, ak niečo nie je jasné.
https://www.self-growth-institute.com/well-being-pomahajucich-profesionalov/
—
zen_diak