Здравейте! Да започна така:
На 11.01.2026г си поръчах 3 спортни фланелки, 1 баскетболен потник и 2 суичъра от сайта Fanatics. Интересното е, че въпреки поръчката е една, някак си излиза, че е разделена на три пратки (снимка 1,2 и 3). Второто интересно нещо е, че платих не малка сума пари, към която се включва и митото (секция Duty/Fees на снимка 4). До онзи ден имах тракинг номер от UPS, с един номер на пратка (предполагам и трите са вътре). Вчера късно вечерта получих известие от Sameday за предстояща доставка на пратка (снимка 5). Пренасочих я не до адрес, а до автомат, поради наличието на възникнали ангажименти. Днес сутринта ставам и получавам известие от InTime за пратка, която подлежи на митническо освобождаване (снимка 6). Въпросните, които уж навреме вършат нещата, дават някакво описание какви са следващите стъпки (снимка 7,8 и 9). От описанието не става ясно, как сам да си свършиш нещата, например дали пратката е в БРСЦ или на Карго до Терминал 1. Не знам на коя митница да звънна… отделно, от сумата на пратката, оставам с впечатлението че в нея са само двата суичера и баскетболният потник (снимка 10). От 30 мин. се опитвам да се свържа с т.нар. консултант на InTime, но не става. Във великото упътване, НаВреме са описали, че и те могат да я освободят за мен (ппц не трябва ли след като съм си платил всичко, включиетлно митото, те автоматично да го направят за мен?). За да я освободят трябва да попълня някакво умряло пълномощно и да прикача една камара фъшкии, включае банково извлечение, описание на стоката и прочее. Някой знае ли аджеба за какво става въпрос, как да подходя и дали е възможно самите пратки наистина да са 3 отделни и да дойдат с 3 различни фирми в 3 различни дни?
—
Prestigious-Pear-695