Здравейте,

Вчера ми монтираха климатик Mitsubishi Electric MSZ-AY35VGK с Wi-Fi модул MAC-597IFB-E. В суматохата около демонтажа на стария и монтажа на новия забравих да попитам монтажниците как точно се настройва Wi-Fi-ят. Реших, че няма да е rocket science – ще прочета и ще го направя сам… е, не стана така 😅

Първо доста трудно намерих адекватно ръководство със стъпка по стъпка инструкции. Това, което идва с климатика, реално не обяснява нищо. Намерих отделно PDF ръководство за Wi-Fi модула и започнах:

Пробвах WPS режим, но без никакъв резултат.

След това минах на ръчен режим, където според ръководството климатикът трябва да влезе в AP mode и да излъчи SSID, към което да се свържа с телефона.

И тук започнаха мъките… В ръководството пише, че SSID и паролата са изписани на Wi-Fi модула, но при мен няма такава информация. Гледах буквално навсякъде по модула и вътрешното тяло.

Климатикът не излъчва никаква Wi-Fi мрежа, която да виждам на телефона си, въпреки че според инструкциите би трябвало да е в AP mode.

Рових още и попаднах на друг Reddit пост, където пишеше, че трябва да се използва MELCloud Home. Инсталирах приложението, но ударих нова стена… Не мога да си направя регистрация, защото не получавам confirmation email. Пробвах с няколко различни имейл адреса (Gmail, Outlook), проверих spam и пак нищо.

Въпросите ми са:

Някой свързвал ли е успешно MSZ-AY35VGK с Wi-Fi модул MAC-597IFB-E?

Трябва ли задължително да се използва MELCloud Home и имали ли сте проблеми с регистрацията?

Възможно ли е Wi-Fi модулът да не е активиран, да е дефектен или да изисква някакъв специфичен reset, който не е описан никъде?

Ще съм благодарен за всякакъв реален опит или насоки, защото в момента Wi-Fi функцията е напълно неизползваема.

Благодаря предварително!

TL;DR:

Опитвам се да свържа Mitsubishi Electric MSZ-AY35VGK с Wi-Fi модул MAC-597IFB-E, но нищо не работи. WPS не става, в ръчен режим климатикът не излъчва SSID (AP mode), на модула няма изписани SSID/парола както е по ръководство, а MELCloud Home не ми позволява регистрация (не идва confirmation email). Някой успял ли е да го свърже и ако да как?

(male, 35, shoe size 43 – still losing to Wi-Fi setup)

ChEa7eR

Leave a Reply