Hej, nie zamierzam się reklamować. Chcę po prostu powiedzieć coś, co może komuś pomoże.

Jako młody gówniak nagrywałem pełno filmików na YouTube. Gameplaye, Q&A, nawet streamy z kamerką. Miałem z tego czysty fun. 5-30 wyświetleń? Dla mnie kosmos. Robiłem to bo chciałem, nie dla statystyk.

Aż nagle – 18 lat. Technikum.
Zamarłem.

DOSŁOWNIE kupiłem greenscreen i nigdy go nie użyłem. Teraz siedzi w piwnicy, już trochę brązowo-zielony po 6 latach.
Wiesz co mnie zatrzymało? Nie brak czasu. Nie brak sprzętu. Nie brak pomysłów.

Głos w głowie.
"A co jeśli nie wyjdzie?" "A co jeśli wyjdziesz na idiotę?" "Lepiej nie próbuj, niż się skompromituj."

I ten głos wygrywał. Przez 6 lat.

Dopiero teraz zrozumiałem jak samokrytyka potrafi ZABIĆ kreatywność. Nie jednym ciosem — powoli, cicho, dzień po dniu, aż zapominasz że kiedykolwiek coś tworzyłeś.

Dziś o 16:00 włączam stream po raz pierwszy od 6 lat. Nie jestem gotowy. Setup jest domowy. Pieski w tle. Pewnie nikt nie przyjdzie.

I wiesz co? W dupie to mam.

Jeśli masz coś co odkładasz przez strach przed oceną, zrób to. Dzisiaj. Nie jutro.

Nie "jak będę gotowy". Teraz.
Bo "gotowy" nigdy nie nadejdzie**. A życie mija.**

Bardzo zapraszam dla chętnych 🙂 – 16:00
Luźny pierwszy stream z CS'ka po pracy!

ApocalipseSurvivor

21 comments
  1. Daj link do streama mordo chętnie zobaczę co tam porabiasz

2. Domyślam się że to shitpost, nawet jestem tego pewien.
    Po prostu chce zostawić swoją myśl z życia.

OK 😀

3. Czyli od dzisiaj robisz z siebie debilia i bedziesz sie na internecie kompromitowal i tak jest ci to obojetne, ze nawet nie dales linka do swojego kanalu XD

4. No i git. Dej link na priv, dużo czasu dzisiaj nie mam ale na kilkanaście minut mogę wpaść żeby pooglądać i może nawet coś skomentować!

5. Spoko podejście, ale nie sprawdzi się na przykład u kogoś kto ma niski iloraz inteligencji. Inaczej zbłaźni się ktoś inteligentny a inaczej osoba głupia.

6. Marketingowiec ze mnie słaby, ale jeśli to miała być reklama twojego streama to brakuje mi tu jednej drobnej rzeczy jaką byłby link do niego

7. Mega supcio :3

Ja nagrywam sobie na yt, niby nikt nie ogląda, a chociaż mam z tego fun

8. Przyszedłeś powiedzieć, że będziesz grał w gre?? Paaanie sylwester był prawie miesiąc temu /s

Fajnie, że się przełamałeś, powodzenia.

9. Oj +1 byczku
    Mam to samo z nagrywaniem filmów o rysowaniu na YT. W erze wszystkiego co piękne i sprzedajne moje twory po momencie publikacji wydawały się słabe. Trochę nadal tak mam. Jest coś takiego że jeśli po pracy mam mieć kolejną pracę a nie widzę odzewu że komuś się podoba to jest to mega demotywujące ☠️

10. Powodzenia :3

Jednym aspektem jest jeszcze bezpieczeństwo w sieci. Można mieć wyjebane czy jest się krindżowym, ale trzeba się liczyć z tym że w necie na pewno po uzewnętrznianiu się przypierdolą się jacyś trolle i prześladowcy. Także Twoje głosy w głowie nie są całkowicie bezzasadne.

11. self promo to tak troche wbrew regulaminowi tego suba, żebyś bana nie wyrwał

Leave a Reply