Hej, nie zamierzam się reklamować. Chcę po prostu powiedzieć coś, co może komuś pomoże.
Jako młody gówniak nagrywałem pełno filmików na YouTube. Gameplaye, Q&A, nawet streamy z kamerką. Miałem z tego czysty fun. 5-30 wyświetleń? Dla mnie kosmos. Robiłem to bo chciałem, nie dla statystyk.
Aż nagle – 18 lat. Technikum.
Zamarłem.
DOSŁOWNIE kupiłem greenscreen i nigdy go nie użyłem. Teraz siedzi w piwnicy, już trochę brązowo-zielony po 6 latach.
Wiesz co mnie zatrzymało? Nie brak czasu. Nie brak sprzętu. Nie brak pomysłów.
Głos w głowie.
"A co jeśli nie wyjdzie?" "A co jeśli wyjdziesz na idiotę?" "Lepiej nie próbuj, niż się skompromituj."
I ten głos wygrywał. Przez 6 lat.
Dopiero teraz zrozumiałem jak samokrytyka potrafi ZABIĆ kreatywność. Nie jednym ciosem — powoli, cicho, dzień po dniu, aż zapominasz że kiedykolwiek coś tworzyłeś.
Dziś o 16:00 włączam stream po raz pierwszy od 6 lat. Nie jestem gotowy. Setup jest domowy. Pieski w tle. Pewnie nikt nie przyjdzie.
I wiesz co? W dupie to mam.
Jeśli masz coś co odkładasz przez strach przed oceną, zrób to. Dzisiaj. Nie jutro.
Nie "jak będę gotowy". Teraz.
Bo "gotowy" nigdy nie nadejdzie**. A życie mija.**
Bardzo zapraszam dla chętnych 🙂 – 16:00
Luźny pierwszy stream z CS'ka po pracy!
—
ApocalipseSurvivor
21 comments
Ok
Ok.
Powodzenia 👍🏻💪🏻
No i super, powodzenia! 🫡
I o to chodzi!
Daj link do streama mordo chętnie zobaczę co tam porabiasz
Domyślam się że to shitpost, nawet jestem tego pewien.
Po prostu chce zostawić swoją myśl z życia.
OK 😀
Czyli od dzisiaj robisz z siebie debilia i bedziesz sie na internecie kompromitowal i tak jest ci to obojetne, ze nawet nie dales linka do swojego kanalu XD
No i git. Dej link na priv, dużo czasu dzisiaj nie mam ale na kilkanaście minut mogę wpaść żeby pooglądać i może nawet coś skomentować!
I tak trzeba.
Spoko podejście, ale nie sprawdzi się na przykład u kogoś kto ma niski iloraz inteligencji. Inaczej zbłaźni się ktoś inteligentny a inaczej osoba głupia.
aha
No i super, NAPIERDALAJ
Marketingowiec ze mnie słaby, ale jeśli to miała być reklama twojego streama to brakuje mi tu jednej drobnej rzeczy jaką byłby link do niego
Mega supcio :3
Ja nagrywam sobie na yt, niby nikt nie ogląda, a chociaż mam z tego fun
Przyszedłeś powiedzieć, że będziesz grał w gre?? Paaanie sylwester był prawie miesiąc temu /s
Fajnie, że się przełamałeś, powodzenia.
I to mi sie podoba o to chodzi
Oj +1 byczku
Mam to samo z nagrywaniem filmów o rysowaniu na YT. W erze wszystkiego co piękne i sprzedajne moje twory po momencie publikacji wydawały się słabe. Trochę nadal tak mam. Jest coś takiego że jeśli po pracy mam mieć kolejną pracę a nie widzę odzewu że komuś się podoba to jest to mega demotywujące ☠️
Brawo też się tego uczę z adhd to ciężkie 😅
Powodzenia :3
Jednym aspektem jest jeszcze bezpieczeństwo w sieci. Można mieć wyjebane czy jest się krindżowym, ale trzeba się liczyć z tym że w necie na pewno po uzewnętrznianiu się przypierdolą się jacyś trolle i prześladowcy. Także Twoje głosy w głowie nie są całkowicie bezzasadne.
self promo to tak troche wbrew regulaminowi tego suba, żebyś bana nie wyrwał