Šta kaže rukometni VAR s naših fotelja? Naravno da navijam za nas, ali namjerno izdvajam ovu situaciju da se ne kaže da uvijek nas kradu. Po meni sport s najviše problema vezanih uz suđenje i pravila. Mišljenja?

Monkey98Snow

5 comments
  1. Nisam nikad igrao rukomet i pravila znam samo u teoriji. Nikad mi neće biti jasno kako se nekad svira obrana iz prostora a nekad samo 9 metara, iako se na usporenoj snimci vidi da doslovno dvojica obrambenih igrača drže igrača u napadu a stoje u prostoru. I onda za 5 minuta identična situacija, sudac svira obranu iz prostora i 7 metara.

Ili prekršaj u napadu. Po toj teoriji bi se svaki put kad se napadački igrač zaleti da puca na gol trebao samo postaviti ispred njega da se zaleti u tebe i pasti dolje.

2. Najgluplji sport ikad što se tice sudjenja i pravila, al ljudi masovno gledaju zbog dobrih rezultata i nacionalnog naboja kojeg ocito puno ljudi voli i želi.
    Najretardiranije mi je pravilo da dok pucas i das gol, a obranbeni igrač je napravio faul na tebi da se gol poništava i dobis npr 9 metara ili 7merac i praktički si ti kažnjen. To je bilo i prije jedno 6 godina dok smo ispali brijem od Egipta tako sto su suci poništili gol koji smo dali pod prekršajem. Znači umjesto da te nagrade oni te kazne, dobili smo 9 metara ili 7merac, ne sjecam se i nismo ponovno realizirali pogodak. Od onda mi je taj sport zanimljiv kao kuglanje ili golf. A da ne govorim koliko slobodna procjena sudaca utjece na samu igri. Doslovno dok igraju 2 jake ekipe gdje je 1 gol razlika tu sudci odlucuju pobjednika 99.99%

3. Rukomet ko vaterpolo, u svakom trenu sudac more suditi faul u napadu i faul u obrani…

I zato je atletika kraljica sportova. Letvica je na toliko, jesi preskočio? Nisi? Štoperica je pokazala toliko i toliko. Metar kaže da si bacio kuglu toliko. Amen.

4. Stvar kod rukometa je da je to jedini sport u kojem se jasno vidi kad su suci ne kvalitetni ili čak “protiv” neke ekipe. U nijednom drugom sportu nisam videl da istu utakmicu sude 2 različita suca koji imaju drugačije kriterije suđenja.

S razlogom je nepopularan sport i s razlogom je novac u rukometu nikakav. Sport u kojem pravila ne drže vodu, jer ovisi o tome koji dva čobana stoje sastrane.

5. Razlog zašto rukomet nije popularniji. Pravila jako ovise o tumačenju sudaca

Leave a Reply