I ovaj simbol mog djetinjstva i jedna od prvih asocijacija na Zagreb ide u zaborav.
U Namu se išlo otkad se prohodalo, da bi ubacili kovanicu u automat s hopsicama. Sjećam se papige koja bi mikrofonskim glasom pitala “kako se ti zoveš? Ubaci žetončić, da dobiješ bombončić”. Kasnije sam u Nami kupovala odijela za posao, cipele, torbe, papuče za baku, svijeće za Mirogoj i naposlijetku slikovnice svom djetetu. Kao netko tko izvana gleda što se događa u Hrvatskoj i u rodnom gradu, ovu vijest sam dočekala s tugom. Hvala za sve lijepe trenutke, Nama!
—
zeko-skok
3 comments
*Novinski članak sažet u dva paragrafa s najbitnijim informacijama …*
# Zatvaranje robne kuće Nama: Rasprodaja s popustima počinje danas
Legendarna zagrebačka robna kuća Nama, nakon 25 godina stečaja, zatvara svoja vrata, a zgrada je prodana splitskoj tvrtki Šesti d.o.o. Jutros su na izlozima postavljeni natpisi koji najavljuju rasprodaju s popustima od 30%, koja traje od 26. siječnja do 13. veljače 2026. godine.
Zagrepčani su na društvenim mrežama izrazili tugu zbog zatvaranja Name, ističući kako je robna kuća bila važan dio njihovih života. Plakati s porukom ‘Zahvaljujemo Vam na vjernosti’ dodatno su pojačali emocije, dok mnogi smatraju da su odgovorni za propast Name vlasti i institucije.
*Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ovog reddit bota nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.*
A jebemu…
R.I.P. Nama
Koliko si puta od svog djetinjstva otišla tamo ili kupuješ online stvari ?
Svakako sam uvijek da tamo bude profitabilni trgovački centar/hotel/poslovni centar nego neka propala firma