Hej!
Mam problem ze zgłoszeniem gwarancyjnym w BMW. Zaczęło mi dymić webasto. Tak bardzo niepokojąco, że azuto zaraz może ulec samozapłonowi.
Załączam filmik jak to wyglądało w dniu zgłoszenia…
Mam gwarancję Premium Selection na wsyzstkie elementy nie podlegające zużyciu – webasto w mojej opinii do takich należy.
Mechanik na miejscu stwierdził, ze zanieczyszczona jest komora spalania, więc webasto zostało wymienione.
Po zrealizowanej naprawie, ubezpieczyciel pisze, że mógłby stweirdzić nieprawidłowe działanie dopiero gdyby wyskoczył jakiś alarm w OBD a takowego nie było.
Film nie robi na nich wrażenia.
Jeszcze nie poruszałem kwestii mechanika przyznającego, że w jego ocenie komora spalania jest zanieczyszczona – co było źródłem problemu.
Zaraz pewnie będą ze mnie próbować ściągać kwotę za serwis i będą to miliony monet.
Co można z tym zrobić?
—
shaddaloo
8 comments
Klasyka. Płać jak za zboże, a później jak jakieś problemy to płać jeszcze wiecej i wgl to spierdalaj.
Ze swojej strony moge polecić tematyczne grupki na fb, tam jest sporo ludzi, którzy mają/mieli podobne problemy i często mogą cos doradzić. Ewentualnie jakiś prawnik niech przeczyta umowy.
No co , śmietnik sie pali
Spytaj ubezpieczalnie, na podstawie ktorych artykulow regulaminu stwierdzaja, ze konieczne sa bledy na komputerze. Jak napisza “na podstawie regulaminu” bez konkretow, to draz temat.
Czy mechanik był warsztatem partnerskim ubezpieczyciela, czy poszedłeś do pierwszego lepszego? Jak to pierwsze to on powinien się bić z ubezpieczycielem o hajs za naprawę. Jak to drugie to możesz co najwyżej zgłosić reklamację i próbować udowodnić nieprawidłowe działanie części.
Szukaj na yt kanałów motoryzacyjnych które mają już materiały o problemach z naprawami serwisowymi i skontaktuj się z nimi czy chcą zrobić materiał o twoim problemie. Rozgłos potrafi bardzo zmotywować do pójścia klientowi na rękę
Czekaj, to najpierw wymieniłeś, a później dogadujesz? Wiesz, jak chcesz kontakt to znajdę znajomych mechaników co nie takie rzeczy poświadczą. Widzisz, to problem. Ludzie kombinują, i nie dostaniesz nic z ubezpieczalni bo to nie przeszło przez nich. A dym spod maski mogę zrobić wyleqając olej na rozgrzany silnik itp.
Polski serwis i nowe auta tej marki to jakaś porażka. Później będzie kwik niemiaszków, że chińskie auta ich dobijają. Coraz bardziej się zastanawiam nad dobrą marką z Chin jak Xpeng itp. widząc jak słabej jakości i jak drogie są europejskie samochody.
Te BMW to się częściej palą niż elektryki