Cześć!
Zakupiłem mieszkanie, które odbiorę w III kwartale przyszłego roku. Jestem na etapie zmian lokatorskich.

Planuję zamiast grzejników zainstalować elektryczne ogrzewanie podłogowe w całym mieszkaniu o powierzchni ~82 m².

Chciałbym zapytać:
1) Jakich kosztów mogę się spodziewać przy elektrycznym ogrzewaniu podłogowym (materiały + montaż)?

2) Co wybrać, aby miało jak najlepsze przewodzenie ciepła (mata grzewcza, folie, kable)?

3) Kafelki, panele czy drewno?

Na co szczególnie zwrócić uwagę przy planowaniu i montażu – aby było efektywne, trwałe i nie generowało wysokich rachunków za prąd?

Czy ktoś mógłby mniej wiecej przybliżyć jakich kosztów za prąd mogę się spodziewać przy tego rodzaju ogrzewaniu?

Niestety nie mogę zastosować ogrzewania podłogowego wodnego.

Nie mam zbyt dużej wiedzy w tym temacie, będę wdzięczny za rady 🙂

ogrzewaniepodłogowe

DesertMeerkat

3 comments
  1. Zapytaj Gemini albo zapłać profesjonaliście. Wątpię, żebyś dostał tutaj wyczerpującą odpowiedź

2. chcesz ogrzewać całe mieszkanie prądem? Wydaje mi się że koszty będą ogromne. Jak juz bardzo nie chcesz widzieć kaloryferów, mozesz pokusić sie o kaloryfery ukryte w podłodze.

3. Mieć dostęp do ogrzewania miejskiego a grzać prądem? Trochę jak postawić w mieszkaniu kozę i palić banknotami no ale kto bogatemu zabroni jednego i drugiego.

Leave a Reply