Görünce kanım dondu ; acaba bu millet ne yiyor , ne içiyor neyle besleniyor… Eskiden hadi adetti , damadın babası ağaydı , iş adamıydı ws anlardık iki taraftada maddiyat var yapardı taraflar yapacağını..
Şimdi birde bunlara bakıyorum aga sen kimsin ya sana sıfır ev dayalı döşeli , araba , 2-3 karat yüzük , 30 adet bilezik , son model telefon..
İngiliz kraliyet ailesindensin de haberimiz mi yok ?
Baban 30-40 senede aldıysa bir ev aldı birde araba ; işe metrobüsle otobüsle giden birisisin sen ya.. Memur işçi çocuğusun.. Hani nereden geliyor bu saçma hayaller.
Yazı olarak evet 5 parça bişey de asgari ücretle alınacak şeyler mi bunlar hadi asgari ücret olmasın ; eşin 50.000₺ sen 50.000₺ al
En kötü sıfır araba 1-1,5 milyon ₺
Yüzük demişsin 200.000₺
Ankarada ortalama bir semt ortalama bir daire 4-5 milyon ₺
İçini doldur desen bu kafayla min. 1 milyon ₺
Telefon desek 150.000₺
30 adet bilezik 10 gramdan 300 gram min 2 milyon ₺
8-9 milyon para aylık yemeden içmeden para biriktirsen ( nefes alıp ver ) 90 ay boyunca çalışmanız lazım. Yani 7.5 yıl boyunca yemek yemicen su içmicen oturmucan çalışcan ve bunu 20-25 yaşında ki bir kişiden talep edicen.
Eskilerin dediği gibi görmüş evin kızını zor alırsın ama kolay doyurursun. Görmemiş evin kızını kolay alırsında zor doyurursun.
Evlilik ticaret odasına döndü valla ya ; sonra boşan ömür boyu nafaka ver..
—
sadecemfk
5 comments
Bence görücü uluslü falan olup kız sonradan vaz geçti ve adamın da vazgeçmesi için böyle absürt şeyler istedi, ciddi ciddi evinde arap aşı yerken böyle liste hazırlayacağını düşünmüyorum, ülkenin durumundan hiç haberi olmaması lazım
Şöyle haberler de fena ragebait geliyor bana ya popülist etkileşim kasma fotoğrafları resmen. Ne isim var ne cisim var rastgele yapıştırmışlar yazıları. 30 burma bilezik isteyen son model telefonu ayriyeten madde olarak ekler mi aklınız alıyor mu bunu
Dünyada tek onda var zanneden prenses modeli lafa gelince eşitiz derler….
bu ikisi paralel gidiyor zaten. haftada 6 gün günde 12 saat çalışmanın fiks olduğu ülkede fakirlik varsa bunun sebebi halkın parasının elinden zorla alınmış olmasıdır.
dolayısıyla kadınlar çocuklarının hayatını garanti altına almak istiyor. ortalıka antinatalizm 31’i çekip havalı çocuk pozları kesiyorsunuz ama bu kadının sizinle aynı açıdan hayata baktığını anlamıyorsunuz: en iyi yaşamı sağlamayacağım çocuğu yapmam diyor.
ben de aşağı yukarı böyle bakıyorum. ben kendim kişisel olarak böyle bir servete sahip olmasam evlenmem zaten. entel dantel kısmını geçtik o kısmı hallettim. ama bu ekonomide bana çocuk yaptıracak güç burada bahsedilen paralardan bile daha fazla, kaldı ki kadın bunu benden istese az bile istiyorsun derim.
dünyadaki problemlere hep bireyleri suçlayarak bakmayın yarın bir gün kendinizi suçlar hale gelirsiniz. nedensellik kurun biraz. bir de şu toz pembe lafı son günlerde mi meşhur oldu nedir gene mi tiktok yorumlar modası? görünce gülesim geliyor.
Evlilik sözleşmesi istenmeli, hem nafaka işini çözüyor, hem beklentiyi netleştiriyor hem de dolandırılma riskini azaltıyor.