Predvčerom na mňa vybehol na sociálnej sieti pofiderný event Money&Wealth, ktorý prebehol cez víkend v Bratislave.

Rady a lekcie typu “zmení ti to navždy osud”, “vstupenka k 1%”, mi mierne pripomenuli nedávnu dobu, kedy dôchodcovia nakupovali hrnce či masážne deky, “ktoré predlžujú život” na splátky pri akciách na podobných eventoch.

Na tomto evente podla web stránky, bolo možné si zakúpiť balíčky až do výšky 1997€. VIP večera, extra obsah, členstvá, “komunita” – známy vzorec, ktorý je zvyčajne navrhnutý tak, aby si človek po/počas eventu kúpil niečo ďalšie/drahšie.

Neprekvapila ma taktiež účasť známeho mindset influencera Andy Winsona. V 2019 si dal niekto námahu napisať o ňom zaujimavý článok (dnes už zmazaný, v komentoch dohladatelný).

V komente je zhrnuté, ako za “zaručené finančné rady” získava príspevky praktikami šmejdov alebo knižným plagiátorstvom.

Nehovoriac o jeho nedávnych “interviews” so známym slovenským konšpirátorom “prof.” Petrom Stanekom.

Je tento koncept predávania návodov na zbohatnutie len ‘beyond my understanding’ alebo ide o legit eventy?

GrandCollection7390

6 comments
  1. Nepredávajú skill ale povrchovú motiváciu a dobrý pocit že človek pre seba niečo akože urobil. A pre tých najnaivnejsich isto čaká ďalší upsell na ďalší kurz a možnosť pomôcť zmeniť život aj ostatným…predavanim cez MLM 😅

2. Vstupte medzi 1 percento , ale nepise coho – uz to samo o sebe ti musi povedat, ze je to na 1000000 percent LEGIT. Potom tie plagaty su z Wishu, ludi na nich nepoznam, mozno tak Rattaja , ale to je exot sam o sebe. Keby nedostal Donovaly, tak robi maximalne bufetara na Zlatych pieskoch. O tychto eventoch si nemyslim nic, je to cisty milking idiotov, ktori stale veria tomu, ze akymsi zahadnym vzorcom pridu k peniazom.

3. ja vsetkych tychto guruov (marketingovych, financnych, pracovnych, ezo…) volam SMEJDI!

4. Lekcia číslo 1: Zmeňte si meno

Andy Winson – Andrej Hošťák

Jozef Marhuľa – Jozef Majský

Franz Strohsack (vrece slamy) – Frank Stronach

Leave a Reply