https://www.bloomberght.com/30-euroluk-istisnanin-vergi-etkisi-yaklasik-2-milyar-dolar-3767454

Ceo gardaşımız 30 euroluk alışverişin vergi yükünü hesaplamış.

Muhtemelen potansiyel tüketici davranışı üzerinden belli bir süre içerisinde yolu(cough) ALINACAK vergi hesabını yapıyor.

Bu malın gözden kaçırdığı ya da görmezden geldiği şey şu; aynı ürünü üreticiden toplu alırsan indirim isteyebilirsin.

Bu şekilde tüm vergiler dahil nihayi fiyat yurtdışı fiyatının yaklaşık %40-50 fazlasına tekabül eder ki o da en kötü ihtimalle. Daha ucuza da gelebilir.

Ama bunu yapmak için niş ürünler dahil her şeyi yasaklamadan da yapabilirsin, eğer müşteri kitleni koyun olarak görmüyorsan.

Çok talep edilen ürünü toplu al, biraz da fazladan al, ne olur ne olmaz, garanti vs sorunu çıkar, fazla alınmayanları da takip et.

Altruistic-Farmer275

4 comments
  1. Kisisel arzu ve isteklerimden az cok demeden feragat ediyorum ama bunlara bir kurus kazandirmiyorum.

2. OC ceo anlamamis, abdde “gumruksuzluk” kalkmadi, gumruk vergisi geldi, 100 dolar olan sey yine 150 dolara aliyorsun geliyor tuketici terlemiyor. olm vergisini verelim 100% vergi de olsun gotunuze sokun ama ticari gumruk isleminden vazgecin am koduklarim

3. Bu angut ucuz diye o ürünlerin tercih edildiğinin farkına varamayacak kadar sıfır zeka. Serbest ticaretten şikayet eden bil ki üç kuruş yatırım yapmadan zengin olma derdindedir. Ülkenin bu ve benzeri asalaklardan kurtulması dileğiyle.

4. Yani ben bu tarz şeylere olumlu bakıyprum şahsen. Akp daha da ümük sıksın ki bir sonraki seçimde kesin kaybetsin.

Leave a Reply