Kas selle Pealtnägija loo lõpus riigiprokurör Verte öeldud seisukoht pole mitte imelik?

"See on mõttekäik, millest ma aru ei saa – kuidas see lihtsale inimesele saatuslikuks saaks? On potentsiaalselt ohtlik mõelda, et kurjategijad võivad teha rahvusvahelist koostööd, aga politsei, kes peaks kodanikke kaitsma, seda teha ei tohi," vaidles Verte vastu.

Põhimõtteliselt on argument sama hea, kui selle chat controliga seoses võib mõni öelda: aga mis sind huvitab, et me kuulame ja vaatame, kui sa elad ja toimetad Õigesti™?

Riigiprokurörilt ootaks ju laiemat mõistmist, et küsimus ei ole riikide "koostöös". Kui ta peaks tunnistama nende andmete kasutamise küsitavust, siis peaksid sellele ilmselt järgnema mõned toimingud (kas riigikohtu otsust saab tagasi pöörata lol?)..?

Mina saan aru, et need 2019 Leedu kirjavahetused ja nende pot. valetamine või teatud andmete varjamine nende enda kohtunike eest, tulid välja kõvasti pärast seda aastal 2025, kui meie riigikohus oli juba otsustanud, et neid skeemi kaudu kogutud andmeid tohib kasutada.

Mida teie arvate sellest asjast? Ongi nii okei?

helehiir

5 comments
  1. Ma sain aru, et suurem kemplemine käis selle üle, et tehti telefon, mis lubas et on super privaatne ja mõeldud kurjategijatele (aga oli tegelikult politsei – FBI) enda tehtud. Kui see teatavaks tehti siis hakkasid kõik käsi laiutama ja hädaldama.

Seda, kas inimeste üle üldse võiks nii luurata vms ei olnud väga teemaks minu arusaama järgi. Ehk samahästi oleks võinud lugeda sõnumeid iPhone-i või mõne muu operaatori kohta (vihjates siin juba laiemal arutelul olevale chat kontrollile).

2. okei on uskuda, et sul tegelikult ongi mingi privaatsus olemas, kui sa kasutad kellegi teise teenuseid

3. Ohtlik pretsedent, aga pagana geniaalne. Raske on kohe ette kujutada efektiivsemat (massi)jälgimisvahendit, kuhu peaaegu eksklusiivselt ainult kuritegijad opt-in’ivad.

4. “Made by criminals for criminals” – see ütleb kõik, mis vaja.

On jah okei.

Ei oleks okei, kui sihtgrupp oleks olnud üldpopulatsioon. Aga tootega tehti juba kriminaalide sihitamine ära. Muljetavaldav. Ja absoluutselt mitte võrreldav muude privacy teemadega, kus hõlmatakse kõiki inimesi!

5. Sellise küsimuse peale soovitan korrata Ansipi soovitust ja panna fooliummüts pähe.

Leave a Reply