Vicepreședinte ANAT: Consumul turistic intern a supravieţuit datorită voucherelor de vacanţă / Fără o reîmprospătare, se anunţă un blocaj sever în 2026
—
LongjumpingBowler244

Vicepreședinte ANAT: Consumul turistic intern a supravieţuit datorită voucherelor de vacanţă / Fără o reîmprospătare, se anunţă un blocaj sever în 2026
—
LongjumpingBowler244
24 comments
De ce o anunță ca pe o veste proastă? E chiar atât de rău că vor fi nevoiți să scadă prețurile și să crească calitatea?
Voucherele alea au dus la preturi mari si servicii proaste.
Ma uitam in Roma la meniuri. O portie de paste facute de ei inhouse 65 lei ( 12.5 euro ) .
la noi pe glovo o parlita portie de paste cu paste baneasa: 66 lei o portie de paste sau 60 lei in restaurant .
Pe partea de cazare numai zic . Sunt cazuri in care am gasit mai ieftin in afara decat in RO .
https://preview.redd.it/s3fg1q6clhgg1.jpeg?width=540&format=pjpg&auto=webp&s=407dd71ecffe866fa336f21f8a3f491978660b1e
Lol, o sa plang de mila lor cand un ceai e 25 de lei.
Voucherele de vacanta inseamna furatul propriei caciuli. Din banii intregii populatii subventionezi doar o anumita parte a economiei (Horeca), iar consumatorul care beneficiaza e doar angajatul la stat.
Sunt o mizerie.
Firmele Horeca stiind ca au monopol pe serviciile care pot fi platite cu vouchere de vacanta isi bat si joc in consecinta, iar serviciile sunt proaste. Cred ca e timpul pentru niste falimente in industria asta si sa vedem dupa cum se vor regla automat preturile si va creste (natural) calitatea.
Fie ca 2026 sa fie anul in care, in sfarsit, “moare horeca”, fi-mi-ar silă de ea
It lowers the prices for its services or else it gets the hose again.
Sa scada preturile si poate turistii romani vor dori sa petreaca timp in tara, personal nu am de gand sa platesc 300 de lei pe o noapte la o pensiune fara mic dejun doar pentru ca au un pat.
A ajuns sa te coste in 2 oameni un weekend de buget 300 de euro pentru lucruri pe care ar fi trebuit sa platesti maxim 150.
Daca o sa creasca preturile, isi merita soarta!
Care mai dă vouchere de vacanță, masa-i curva.
Au iesit milogii la atac , vor pomana .
milogii din horeca dădeau vina pe bugetari, de parcă bugetarii le ceruseră. acum iar cu mina intinsă la stat
Pai ca alea te obliga sa mergi in România si să-ți iei țeapă la…. tot 🤣
Doamne ajuta!
How about.. adapt or die?
Hai cu falimentul
Din cauza voasta nu am văzut marea neagră de peste 10 ani, hoților!
Well, turismul romanesc a murit cu mult timp in urma. Unul dintre principalele motive sunt preturile mari. Voucherele au adus doar o mica parte din romani pe litoralul romanesc. Problemele mari sunt preturile si lipsa de oferte atractive.
Ia sa stea vreo 2-3 sezoane asa, poate vor oferii servicii sau preturi care reflecta realitatea. Nu poti cere preturi de EU cu conditii de India. Eu zic sa lase piata sa isi faca treaba, prosti am fi daca tot subventionam gauri din astea, problema este ca operatorii de turism de regula sunt afiliati politic.
nu mai bine citeam eu doar titlul
>Nu în ultimul rând, el a precizat că prin menţinerea şi majorarea valorii voucherelor de vacanţă în raport cu preţurile actuale, se poate asigura fluxul de turişti necesar sustenabilităţii locurilor de muncă şi dezvoltării infrastructurii HoReCa.
Mă doare la marea banană
Foarte bine, ce piata reglementată de cerere/ofertă este in Romania daca mereu are branula de la stat.
Oameni de afaceri, nenicule, nu te încurci cu ei. Dați-mi voi bani de la toată lumea ca altfel dau faliment. Oh, nuuuuu….
Doamne ce ma bucur că s-au mărit impozitele ca să poată să mai dea niște vouchere la puturoșii de la stat care să meargă în vacanțe să le mai facă consumație puturoșilor din HORECA. Sunt foarte mulțumit și fericit…
Insert surprised Pikachu