Rád by som sa spýtal na váš názor, ideálne niekoho kto sa vyzná v systémoch aké sú implementované na Slovensku, čo sa týka bezpečnosti vlakov(ak nejaké sú).

Včera večer sme s kamošom o 23:24 (čas fotky) videli odchádzať osobný vlak zo zastávky Nosice smer Púchov. Ani sa poriadne nerozbehol (bol max kúsok za zastávkou) a z tunela vyšiel ďalší nákladný vlak celkom veľkou rýchlosťou (podstatne väčšiou ako mal osobný vlak). Nevedel som sa zbaviť pocitu, že ak by ten osobák stal na zastávke čo i len o 20 sekúnd dlhšie tak by to mohlo skončiť kolíziou.

Podľa vedomostí čo mám mi príde, že by mala byť vzdialenosť medzi vlakmi väčšia a systém by nemal povoliť takúto situáciu.

Edit: iba ma zaujíma či si aj vy myslíte, že to bolo moc blízko. Napr v prípade ak by napr osobný vlak musel núdzovo brzdiť, alebo by sa zdržal na zastávke.

Fotky:

1. screenshot celej trasy a cca kde mohol byť vlak keď bolo vidno už nákladný v tuneli (mohol byť ešte trocha ďalej, bola tma)
  2. fotka aj s mierou
  3. jediná fotka čo som stihol osobného vlaku. Robená bola ako sa cesta zo stanice spája s cestou nad Váhom. Nákladný vlak bol kúsok napravo od záberu.

universal_boi

3 comments
Leave a Reply