Nigdy bym nie wpadł na to że nawet we _wzornictwie_ to kobiety są dyskryminowane…

Szydl0

7 comments
  1. W Polsce wszyscy sa dyskryminowani, tylko w innych obszarach.

2. A później płacz, że każdy ciśnie bekę i dalej uważa je za te mniej inteligentne czy zaradcze skoro na każdym kroku muszą mieć dodatkowe punkty i dofinansowania XDD

3. Nie wierzyłam w takie rzeczy dopóki na polibudzie nie poszłam na egzamin ustny ze starym profesorem, który powiedział, że jak to tak kobieta inżynierem, niezdany dziękuję dowidzenia. Niby można zgłosić skargę, ale w pokoju byłam tylko ja i on, więc słowo przeciwko słowu. 

4. Kolejny post z serii nie wiem to się wypowiem.

Mniej kobiet niż mężczyzn jest aktywnych zawodowo. Ciągle akceptowany jest model (a już zwłaszcza w Polsce wschodniej o której jest ten screen) w którym facet pracuje zawodowo (i odprowadza podatki), a kobieta wykonuje nieodpłatną pracę w domu, nie odprowadza podatków i nie odkłada na emeryturę.

Dlatego tworzy się programy, które mają zachęcać kobiety do wejścia na rynek pracy.

No ale jak się syndrom ofiary o tym że facetów dyskryminujo, to się widzi to co się chce zobaczyć

Leave a Reply