Čauko, musím sa verejne priznať že za posledných 6 rokov nebola jediná príležitosť si sadnúť a zahrať si spoločenskú hru. A už ma to fest nebaví večne počúvať všelijaké výhovorky typu 'á to nikdy nepochopím' alebo 'ježíš to né to je na 5 hodín' (20-30 minút) alebo čo najviac vytočí:
'počuj, nezahráme si radšej človeče ?'
A osobne to ani extra nechápem. Keď dojde kamoš alebo vzdialená rodina, není problém v obývačke sa baviť do tretej rána, kľudne aj o tom ako je na figu námraza a cesty niesú riadne odhrnuté (inu maximálne banálne témy kedy sa už len čaká že chlast zaúčinkuje a ide sa spať).
A teraz za mňa tu hrajú rolu 2 veci, buď kombinovane alebo jednotlivo:
Chlast a únava po robote.
Zohnať dvoch ľudí čo by si zahrali hru komplexnejšiu ako piškvorky je ozaj ihla v kope sena. Ale ísť chlastať ? Ej bisťu, pober celú družinu, z baru do baru pôjdeme a budeme sa baviť o nízkych platoch a bývalých.
A tá únava ? No predstavte si že ste do piatej v robote. Dojdete domov, zoberiete psa na prechádzku, venujete sa deťom a akurát stihnete sadnúť na večerné správy. Pravdaže váš mozog je už je naučený že teraz je čas počúvať o politike a dopravných nehodách, boh chrán aby niekdo vyrušil slováka v strede počúvania ako je všetko zlé a bude horšie. A fú. Teraz není čas sa učiť pravidlá. Isto už len to, že si treba utreť riť po sraní je dosť pravidiel pre skutočný život, nie ešte to ako sa hýbu figúrky alebo čo znamenajú karty.
(prosím berte túto grcanicu slov z odstupom, moje osobné skúsenosti asi nebudú svetový štandard, ale sú to výhovorky a situácie s ktorými sa stretávam 99% času)
Preto sa vás jednoducho pýtam: ako je možné si s niekym dnes zahrať spoločenskú hru ? Mám dať verejný odkaz na FB ? Pridať sa do klubu milovníkov spoločenských hier alebo čo ? Prosím skúste mi dať vaše osobné skúsenosti a ako to prebieha u vás v domácnosti/škole/klube atď. Vítam každú odozvu a posielam poličku mojich spoločenských hier (pravdaže hry typu monopoly/dostihy a sázky/človeče 🤮 a pod. sú v skrinke zabudnutia keďže ich mám ale osobne nenávidím a schovávam v skrinke)
—
M-o-r-d-y-r
5 comments
My hráme
Tiež by som si rada niečo zahrala občas a musím všetkých do toho nútiť
Hah, ta Borderlands arena inde teraz za 20€ 🙂 premyslam, ze si to vezmem, kedze som fanusik Borderlands 🙂
Ahoj, chápem tvoju frustráciu, tiež ju občas mávam, ale podľa mňa treba si nájsť skupinu ľudí, ktorí tie hry hrávajú… Skus zatrolene-hry.cz -> Diskuse -> Hledam(e) spoluhráče 🙂 GL
Kukni knižnice v okolí. V ZA je například pravidelný klub společenských her. Určitě bude i jinde. Já jsem hrál hodně deskové hry s dcerama, když byly malé. Teď už to je bohužel taky slabé, max sem tam partička šachu s mladší.