PSD Bucureşti propune asigurarea finanţării, prin bugetul pe 2026, a Proiectului Pilot LiftpentruViaţă, care prevedere construcţia a câte două lifturi la blocurile de 3-4 etaje în fiecare judeţ / Soluţia tehnică, amplasarea în exterior a liftului
—
tolanescu
14 comments
>În România existau, până în anul 2021, aproximativ 88.000 de blocuri de 3 şi 4 etaje. Majoritatea, construite înainte de ’89 sau în anii imediat următori, nu sunt prevăzute cu lift.
>…adoptarea rapidă a proiectului de lege aflat în dezbaterea Parlamentului, asigurarea finanţării, prin bugetul pentru 2026 a Ministerului Dezvoltării, Proiectului Pilot care prevedere construcţia a câte 2 lifturi la blocurile de 3-4 etaje în fiecare judeţ al ţării şi utilizarea acestui Proiect Pilot pentru obţinerea unei linii dedicate de finanţare, prin fonduri europene, în următorul exerciţiu financiar, fie prin Fondul Social European Plus (FSE+) – componenta pentru coeziune şi incluziune socială, fie prin programele regionale – axele dedicate infrastructurii comunitare.
Ăștia vor să îți bage pe gât lift. Pai costa întreținerea lui , mentenanță. Să mai zici că nu sunt șmecheri psdistii
La blocul comunist în care stau singura soluție tehnică ar fi patru lifturi exterioare cu intrare direct prin balcon în fiecare apartament.
Sigur le trebuie lift pentru casele lor ridicate din bani cinstiti si nu stie cum sa faca rost pe gratis
De ce? Are *un baiat din partid* firma de lifturi si au scazut comenzile pe 2026?
S-au mai pus lifturi la blocuri de 4 etaje. Cred ca si in ANL Brancusi au pus asociatiile in 2-3 cazuri. N-ar fi cea mai rea idee sa puna la toate dar conteaza implementarea proiectului.
ce pesedist și-a făcut firmă de pus lifturi?
Ce idee cretina
Să-mi finanțeze și mie o piscină, pentru confortul vieții! /s
Cine vrea lift, să-și facă pe cheltuială proprie!
Ce ne mai place sa ardem banii….
O sa îmi iau hate, și da, tot o șparla de partid e, dar ideea e bună. Nu se va putea peste tot, dar sunt destule blocuri unde este fezabil. Avem un fond locativ mare din epoca aia care trebuie menținut și folosit.
Moama cat o sa se fure prin programul asta…..
cine si-a facut firma?
PSD ce sa zici [https://youtu.be/MEbaZFG1ntk?list=RDMEbaZFG1ntk&t=60](https://youtu.be/MEbaZFG1ntk?list=RDMEbaZFG1ntk&t=60)