VixenPaw

13 comments
  1. aynısını özgür özel söyledi diye bi anasını sikmediğiniz kaldı amk.

Söyleyince de biz türklük düşmanı oluyoruz, neymiş efendim kürt yokmuş kürtçe yokmuş falan 😀 peh.

2. CHPde aynısını diyor zaten. Eğitim Kürtçe olsun demiyorki.

3. Gayet mantıklı. Bilimsel terimlerin net olmadığı, konuşan kişi sayısı maks 17 milyon olan, gelcek vadetmeyen bir dil ile matematik, fizik veya termodinamik öğrenmenin vergi israfından başka hiçbir sonucu olamaz.

Kültür yaşatmak için kurs açılır, ders verilir ancak okullarda anadil olsun gibi aptalca bir şart sunulması anlamsız. Zaten ülkecek iletişim sorunları yaşıyoruz, millet okuduğunu anlamaktan aciz bir de her bilgiyi 4 farklı dilde yayınlamak gerekecek. Saçmalıktan ileriye gidemez bu.

4. Elini veren gotunu kaptırır. Bunu bugün diyorlarsa yarin daha ana akım olunca neler derler.

5. Olmasi gerekeni söylemiş. Chp de aynısını demisti bu arada

6. Oha ne diyorsun? Böyle bir şey olabilir mi ya? Biz daha Kürt kelimesine bile tepkiliyken çıkmış Kürtçe diyor ağzını yaya yaya. Zafer partisi kapatılsın, zaxap, dem’e dumalmayı bırak azmi. Terorororo. Zppkk!!!! Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷🐺🇹🇷🐺🇹🇷🐺🇹🇷

Şaka bi yana aynısını CHP’li birisi söyleyince ortalığı kasıp kavuranlar gelip burada “doğru demiş” diyor. Hadi bi gidin ya hadi yaaa. Ha bu arada yayıncı abilerinizin kulaktan dolma bilgileriyiyle yanıt vermeyin diye yazayım. CHP de yayımladığı belgelerinde bizzat ve bizzat ” Ülkenin resmi dili, kurum ve kuruluşlarda kullanılan dili Türkçedir ve bu değişmez. Ama Kürtçe eğitim görmek isteyene eğitim vermek, Kürtçe öğrenmek isteyene de Kürtçe öğretmek haktır.” diyor.

7. Bence adaletli olunması için bir adım ileri gidilmiş ama yine adil değil ama farklı dillere bölünmek de dilin işlevine aykırı. Bence doğal dili bırakıp uzmanlar tarafından sıfırdan oluşturulmuş yeni dil ortak dil olmalı. Osmanlı döneminde Baleybelen adlı dil oluşturulmuştu. Tüm Osmanlı halkları bu dile geçip ortak lisana sahip olabilirdik ama rafa kalktı.

Leave a Reply