Vidéki prókátor

"Undorral és elborzadva olvastam a határozat első 23 pontját, melyekben a Kúria leírta az első- és a másodfokon eljárt bíróságok határozatait, valamint az azokban megállapított és a felülvizsgálati eljárásban már nem támadható tényállást. Amikor azonban ahhoz az ominózus 24. ponthoz értem, a kávéscsésze kis híján kiesett a kezemből és majdnem leszédültem a székemről: a Kúria ebben a pontban rögzítette, mégpedig egy bírósági határozathoz méltó hideg, precíz tárgyilagossággal Novák Katalin kegyelmi döntésének tényét és pontos tartalmát. Többször is átolvastam a szöveget, mert nem hittem a szememnek. Elnöki kegyelem? Egy ilyen – még büntetőügyekhez szokott ügyvéd szemével nézve is – ocsmány, undorító ügyben, melyben szexuálisan abuzált, ráadásul érzelmileg, lelkileg és egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott, gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak a sértettek?"

Link:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122101028366220814&id=61556624432810&ref=embed_post

Telex cikk:

https://telex.hu/belfold/2024/02/20/kegyelmi-ugy-k-endre-novak-katalin-varga-judit-lemondas-kuria-hatarozatok

Few_Simple9049

5 comments
  1. Ebből a fickóból kellene köztársasági elnököt csinálni, nem ilyen ner-es bábokból, mint akik most vannak.

2. “Az ügyvéd nem gondolta volna, hogy ekkora botrány lesz K. Endre elnöki kegyelméből. Úgy volt vele, hogy talán valahol lehozzák a hírt, de eszébe sem jutott, hogy ilyen következményei lesznek az ügynek. Arra számított, hogy ezen is majd átlép a magyar társadalom, mint ahogyan korábban sok más esetben így történt. Az ügyvéd szerint végül azért nem így lett, mert K. Endre elnöki kegyelme szembemegy mindazzal, amit a Fidesz propagandája üzent a gyerekek és a családok védelméről.”

Vicces utólag ezt olvasni, mert 16 év után először van esély ezeket leváltani, pont miatta.

3. Kétszer  is felszavaznám a posztot, mert a közbeszédben gyakran már azt hallom vissza, hogy a 444 talált rá a kegyelmi botrányra.

4. Még mindig döbbenet, milyen kevésen múlt az ügy napvilágra kerülése. Ha csak egy kicsit is ügyesebbek, nincs Kúria ítélet, nincs tipp, nincs 444 cikk, nincs kegyelmi ügy és nincs Tisza se.

Leave a Reply