2022-ben összesen 264 ezer levélszavazat érkezett, 94 százalékuk a Fideszre szavazott.

1. február 2. —> már 632 565-en regisztráltak a levélszavazásra. Ez még bőven nőhet is, hiszen március 18. a határidő.

A levélszavazás rendszere totálisan ellenőrizhetetlen. Például 2022-ben Szerbiában a VMSZ, Romániában az RMDSZ aktivistái gyűjtötték be a borítékokat. Egy marosvásárhelyi szemétlerakónál pedig tömegével találtak kidobott szavazólapokat. Véletlenül pont olyanokat, amelyeken nem a Fideszre szavaztak.

szukebbpatriarka

16 comments
  1. Azt tegyuk hozza h pl. Az UK-ból rekordmagas regisztracio van, de nem a kulfoldi szavazatok miatt fog eldolni a szavazas

Magyarorszagon meg minden kulfoldi ellenor itt lesz es lesznek tiszasok is. Itt az fog donteni, bogy az olyan emberek, mint hogy jajj empé nem szimpi, meg kutyika elbasszák a szavazataikat a torpepartokra vagy el sem mennek vegul

2. mennyi az esélye hogy egy buborékban vagyunk? mindennap ezen gondolkozom

3. Milliós nagyságrendű az a réteg aki 2010 után költözött ki valahova, csak hát basznak elmenni szavazni. 2022-ben 5%-uk élt a lehetőséggel.

4. ezeket az aktivistákat is ellenőrizni kéne önkéntesekkel ugyanúgy ahogy belföldön mindent ellenőrizni és figyelni fognak ha jól tudom, tiszás aktivisták

5. Nem hiszem, hogy ne lenetne hasonlóképp intézni, mint az urnák esetében; független felügyelet mellett begyűjteni és továbbítani azokat.

6. Tudom ez buborék, de én is regisztráltam ahogy kis körömben még jó páran. Holott külföldön elokent sose szavaztunk. Én pl elvből, más meg mert nem érdekelte. Most viszont itt az idő megpróbálni elküldeni ezt a csürhét a kurva anyjába. Szóval egy próbát megér.

Edit: a választásra ilyen tekintetben az egy romos házba bejelentett 40-50 fő valami random telken sokkal nagyobb kihatással van. Ajánlom az idevonatkozó partizán filmet.

7. Delvidéki magyarként lehetőségem van szavazni de eddig sosem tettem mivel nem élek és soha nem is éltem Magyarországon. Viszont az ott élő családtagjaim és barátaim meggyőztek hogy regisztráljak mert most a rendszerváltás a tét a számukra.
    Remélem hogy ez a rengeteg újonnan regisztrált szavazó között van még olyan mint én..

8. Nem lehet valahogy ugy gyujteni, hogy mas is ellenorizze, ne csak ok ?

9. Utólag az összes levélszavazóval rendőri jegyzőkönyvet kell felvenni, amiben aláírva megindokolják a dolgot. Ez megkönnyíti majd a “bűnszervezet keretében elkövetett választási csalás” utólagos felderítését.

10. Regisztrációnál mindig ennyi van, a névjegyzéki számít ami “csak” 450 ezer.

11. az összes leadott levelszavazat 1-2-3 mandatum sorsarol dont maximum, mert ezeket a szavazatokat is hozzacsapjak a part listakra leadott szavazatokra, amikre gyozteskompenzacios es toredekszavazatok is mennek. nagyobb a fustje mint a langja ennek a sztorinak. de teny h ellenorizhetetlen foleg hataron tuli nagy korzetekben az egesz levelszavazati rendszer.
    En azert nem fogok szavazni, hiaba van pesti lakcimem kulfoldon elokent, mert egy vasarnapom ramenne es 120 eurom banna alsohangon. es utana sem latom garantaltnak hogy a szavazatom valoban eljut a megfelelo valasztokeruletbe😀

Leave a Reply