Majetková nerovnost je v ČR druhá nejvyšší v EU, vyšší je jen ve Švédsku.

vintergroena

14 comments
  1. To Švédsko mě dost překvapilo. Říká se, že je tam vysoké zdanění bohatých, stědrý sociální stát…

2. To už tu někdo sdílel, a já říkám: Opravdu je zas tak směrodatný žebříček na kterém je první slovensko?

K čemu je člověku si být majetkově rovný když si ze svého platu může dovolit míň jak nejchudší vrstva někde jinde.

Mnohem větší smysl má například si srovnat medianovou nebo minimální mzdu s náklady na život a to pak dostaneme mnohem smysluplnější žebříček.

3. Jak se to počítá?

Když zbyde jeden extrémně bohatý a všichni ostatní mají hovno, je to rovnější společnost, než taková, kde by byla funkční střední třída?

4. Jsou to pofiderní zdroje / informace.

Pamatuji si, že cca 10 let zpátky jsme byli na tom nejlépe v EU – pochybuji, že se to za 10 let takto otočilo…

Buď ten tracking dřív byl k ničemu, nebo teď..

5. Co vlastně chceme od země, kde si lidí volí do čela státu Babiše, aby utvořil koalici s Tykačem a Strnadem. Lidí si volí majetkovou nerovnost, tak ji mají.

6. Tohle je velmi zavadejici koeficient. Staci, kdyz se jeden multimiliardar presidli do ceska a koeficient je v prdeli. Letos Kellnerova a CSG.

7. Tyhle mapy znám a občas mám pocit, že je vytváří generátor náhodných čísel.

8. Na Slovensku mají všichni stejné hovno. To chceš…

Leave a Reply