Proiectul care pedepsește femicidul la fel ca omorul calificat, adoptat de Senat / „Violența domestică degenerează în crimă”

nohssiwi

9 comments
  1. Consecinte oricum avea, doar nume i-au dat. Ce sa zic…

2. eu as vrea sa vad proiectul, ca nu am gasit pe site-urile de stiri, trebuie sa caut in parlament. sa vad exact modificarea in codul penal. sunt destul de sigur ca este neconstitutional sau partial neconstitutional si daca sunt modificarile cum cred eu si trece de CCR este inca o dovada ca traim in tara lui papura voda.

tocmai recent CCR a dat in jos legea pensiilor private ca pancientii oncologici puteau sa isi retraga toata suma.

>CCR a stabilit, pe 25 noiembrie, că modificările aduse Legii privind plata pensiilor private prin care doar persoanele care suferă de afecțiuni oncologice pot primi 100% din valoarea activului personal sub formă de plată unică instituie o discriminare care nu este bazată pe criterii obiective

adica e imposibil sa nu fie si aici criterii neobiective si sa fie cauza de discriminare intre cetateni.

3. Gata. Altă viață. De-acum n-o să se mai îmbete Vasile și n-o să-și mai rupă soția-n bătaie, ajungând s-o omoare. Acum Vasile citește Codul Penal și stă liniștit. Vasile se lasă de băut de mâine și se duce și la psiholog să-și vindece ieșirile violente. Încă un succes al statului român!

4. Practic acest proiect de lege incrimineaza o fapta ce are un motiv ( dpdv al codului penal) care este aproape imposibil de demonstrat pe cale de ancheta, deci o fapta pentru care este aproape imposibil sa condamni pe cineva. In loc sa adauge o noua litera la art 189 CP, ei fac proiecte de lege fara cap si coada, fara aplicabilitate juridica si fara sansa sa treaca de un control constitutional riguros.

5. > Proiectul definește femicidul ca fiind „uciderea cu intenție a unei femei sau moartea unei femei **ca urmare a unor practici care cauzează vătămări femeilor**

numai mie mi se pare ciudata (sau cel putin incompleta) definitia?

6. Oare asta se va aplica strict la femei sau va fi ca să il apere pe Sandu care se crede Sandica?

7. Încă o prostie feministă. E omor și se pedepsește ca omorul.

8. Suprinzator doar unul a votat contra. A fost printre puținele proiecte votate de majoritatea partidelor, inclusiv inițiatori vin din mai multe partide.

Leave a Reply