Здрасти,
Направих си сайт – scifibulgaria.com . Няма "обективни" и важни мнения, но ми се искаше да имам място, където да си пиша какво съм гледал, какво ме е изкефило и какво не. Изцяло субективно. По-скоро като лични бележки, отколкото като блог. Ако на някой му е интересно – супер. Ако не – пак супер.
Покрай това нацъках и едно форумче – forum.scifibulgaria.com
Не е Reddit community, а старомоден форум. Защото ми липсват форумите от едно време. Помня как бях в stetbg форума за Стар Трек. Бяхме шепа хора, но си беше яко. Самото усещане е различно. Не е feed, който се изстрелва и умира за 24 часа. Имаше теми, имаше вътрешни шеги, макар и с малко хора. Оттам намерих и приятели, с които и до днес си говорим. Reddit не ми дава този vibe.
Форумът съм го разделил на разни секции – Star Trek, Star Wars, General Sci-Fi, има и сектор за игри. Може да си говорим за Cyberpunk 2077, Warhammer Space Marine 2 или каквото ни падне. Не е нужно всичко да е строго за sci-fi – има си и General секция.
В момента си говоря сам там. Понякога дори си отговарям на собствените теми. От приятелите ми само един остана, който гледа фантастика и той гледа само стария Star Trek и нищо друго.. та.. малко е самотно там.
Става и за фентъзи – в момента даже довършвам "Библиотеката на Въглен връх". Тепърва навлизам и в света на Warhammer – взех си няколко книжи, още не ми е напъхлно ясно кой кого коли и защо, ама изглежда яко и брутално. Та интересно е.
Идеята е проста: Да си говорим за глупости и неглупости – за униформите по корабите, защо андроийците са сини, колко книги има в Warhammer, кои са най-яките фракции или някакви други общи неща.
Ако стане и мястото се раздвижи – супер. Ако не – хостинга ще си седи, к'вото такова.
Та толкова де.
Благодаря за внимание.
—
dimitar_stoev
4 comments
Брат, ако успееш да пишеш ревюта на филми в по-циничен стил от автора на https://cinemascrotum.wordpress.com/ те признавам.
Не знам човек, аз чакам някаква нова информация за The Expanse игра която щяла да излиза. Гледам са засилили рекламите последните седмици.
Форум? 2026 година?
Има триста милиона форума по темата, за какво ти е нов?