Posledne mesiace som zacal cestovat vlakom SC-BA a BA-SC . Samozrejme som prisiel na stanicu 5 minut pred odjazdom vlaku a ked som na tabuli zbadal znak “6>”, prepuklo vo mne tusenie ze som mal prist o 2-3 minuty skorej. Ale tak s chladnou hlavou idem logicky v podchode dozadu lebo vsak 6te nastupiste asi bude za nastupistom 5. prechadzam tabule a ked na 5ke vidim iba Malacky moje myslienky zacnu panikarit. Vybehnem hore a rozhliadam sa ci nahodou neuvidim zvlastne oblecenych ludi so sovami alebo ropuchami ale na nastupisti pocut iba odusevene rozpravajucich zahorakov, ktorych narecie ma na par sekund zmiatlo lebo pripominalo opitu parselcinu. Marne sa teda vraciam naspet .
2 minuty do odchodu. Kracam naspet . Pri cca tretom nastupisti sa ozve asi 40 sekundove hlasenie ktore az na uplnom konci vypusti: “ nastupiste 6 je na kolaji 1C v pravo” . Doslo mi kam mam ist pozriem na cas 17:37 vlak odchadza o minutu. Hovorim si ze to stiham niekedy sa davaju 1-2 minuty nacas. Vybehnem schody na nastupiste 1(ano to je cesta k 6tke z podchodu) a v dialke asi 300 metrov vidim vlak.
Na zakladke som bol celkom sportovec a vzdy som mal najrychlejsi cas na 60tke aj 100ke. Tak som si veril. Prva dvojica ludi ktora smerovala k vlaku, to v momente ked som sa ja rozbehol vzdala este pri cakarni. Na to som ja nedokazal v tom momente ani pomysliet. Asi 200 metrov pred sebou vidim este 2 osoby ktore tiez dobiehaju a v duchu si hovorim: “Toto dam! Som rychlejsi a tie 2 osoby dobieham.” 50 metrov od vlaku vidim otvorene zadne dvere. “Ano” vravim si. 20 metrov od vlaku uz ale pocut piskot zatvarajucich sa dveri. Vidim ako 2 osoby predomnou nastupili a dvere sa zavreli v momente ked som k nim pribehol . Tlacitko na dverach scervenalo a nemalo nado mnou kusok zlutovania.
V tom momente som precitol. Uznal som svoju porazku a odpustil si porazenecky kopanec do vlaku ktory mi prave ustedril zdrvujucu porazku. Kracam naspet k cakarni lebo vonku zima a aj fuka . A hovorim si ze nastupiste 9 a tristvrte uz pre mna vobec nie je fantasy ked na slovensku sa k nastupistu “6>” nejde cez nastupiste 5 ale cislo 1. A preco to vlastne nemozu nazvat 0 alebo 1+ ci 1- ?
Nemam slov a prichadzam domov pouceny . Dufam ze niekomu tymto postom usetrim 30 a viac minut v cakarni . Ahojte 🫡.
—
DrunkenMode
5 comments
Take the un
nie je nahodou to > smerova sipka k nastupistu? 🙂 ale chapem, ze to pre niekoho nie je intuitivne.
“K nastupistiam 1-5” pisalo sa na podchode.
“Tam bude nastupiste 6!” Povedal si mlady junak.
nastupistia/kolaje niesu vzdy cislovane v poradi v akom za sebou nasleduju, typicky v pripadoch ked je nove nastupiste dobudovane neskor na inom mieste (co je pripad aj tu, alebo napr. v Ziline) a plati to celosvetovo (napr. Vieden a Berlin maju dokonca nastupistia podzemne a nadzemne)…
a ked uz vlakom cestujes mesiace tak sa cudujem ze si o tomto nevedel… jednak tie osobaky na Galantu/NZ chodia zo 6ky celkom casto, druhak v tuneli (vychod na 1-ku je znaceny nastupiste 1, 6) aj na 1-ke je znacenie a tusim aj ked vchadzas do tunela z budovy tak tam je znacenie ze nastupistia 2-5…
Jj, to sa mi skoro stalo v BA na ten smer len raz (velmi davno) a odvtedy viem. Ked som citala ze si siel do podchodu tak som vnutorne kricala “noooo” 😂