#ВездесъщВторник

пс: цитатът от снимката е от книгата Nexus, силно ви я препоръчвам, ако темата ви е интересна

Nexus: A Brief History of Information Networks from the Stone Age to Al – Yuval Noah Harari

AdImmediate4149

2 comments
  1. Морал не съществува. Има действия,които оказват влияние върху хората индивидуално или колективно. Примерно много хора искат смяна на системата,не защото е нечестна или неефективна,ами защото не са съгласни с нея. Такива хора не се питат дали е морално или не,ами действат,както могат за да постигнат целите си. Демек въпроса е безсмислен.

2. абсолютно според мен. мисля че джордж вашингтон беше казал нещо от рода на – ако една система стане нелепа, измамна или тиранична, тогава обичайните правила падат и на редовния гражданин му става не само право ами и дълг да използва всички налични средства за да регулира баланса.

законово сигурно не. ама мисля, че чисто хипотетично, ако шиши ти вземе къщата, ще е напълно оправдано да се дигнеш и да дадеш всичко от себе си да запалиш неговата, при положение че съда няма да остъди в твоя полза никога.

Leave a Reply