Povedzte mi, dá sa takto žiť? Cesta do práce mi trvá 30minút. Tí čo robíte v retaily poraďte ako si zadeliť čas aby ste mali doma upratané, navarené, oddýchli si, venovali sa sebe, cvičili, a čo hobby? 😂 bez vyhorenia samozrejme. Momentálne som v takom štádiu že možno prehliadam nejaké pozitívne aspekty tejto pracovnej doby a cítim sa totálne doomed.

Legitimate-Ad-4231

17 comments
  1. mas to pekne…ja zacinam o 9tej a koncim 18-19. Kazdy pracovny den. (hodinova pauza v korporate…a casto nestiham a musim robit dlhsie…co je samozrejme neplatene)

2. Tým, že máš voľno aj mimo víkendu, sa ti ľahko vybavujú veci na úradoch, keď niečo potrebuješ.

3. Pozri ak dobre zarabas, alebo iba zacinas, tak je to ok. Nechci vediet ako je na tom nejaky kuchar co robi v malom hotely. Od 6:00 do 22:00, do toho este chystaju rozne akcie, sak plesova sezona a ak nedajboze niekto vypadne, tak zaskakuje aj pocas volna. Cize ano vzdy to moze byt horsie. Bud rada, ze si mala volno na valentina a mohla si si doma s kockou plakat do vankusa.

4. Lokalni blazni by ti povedali, ze sa mas kralovsky a mas byt vdacny, pretoze nezijes v Pakistane.

5. Pokial v priemere nepracujes viac ako 40h tyzdenne, tak nevidim problem.
    Mas trochu nepravidelnu pracovnu dobu ale tiez to nie je nic tragicke (robil som roky na 3 zmeny, takze viem svoje).
    Ako pozitivum by som bral prave to, ze mas dni, kedy zacinas vyrazne neskor, ako vacsina ludi. To ocenis, ked si budes potrebovat rano pobehat urady, obchody atd.
    Vsetko ostatne ako navarit, upratat, hobby atd proste musis prisposobit svojmu rezimu. Kazdy to mame inak ale vsetci mame len 24h v kazdom dni a vdaka zakonom aj viac menej rovnaku pracovnu dobu. Cize cele je to len o tom, prisposobit si ten rezim. Mozno zacni chodit spavat o 20:00 a vstavaj o 4tej rano. A zrazu mas kazdy den 4-7h volneho casu v kuse. A tam uz sa da stihnut prakticky cokolvek. Alebo naopak – zacni spavat neskoro a mas po praci kopec volneho casu.

TLDR: mas to celkom OK.

6. Vyzerá to ako nezákonný rozvrh práce. Pozri § 93 zákonníka práce. Spraviť rozvrh kde nie sú dva dni voľna po sebe je možné len výnimočne.

7. Vláda má z teba radosť, toľko odvodov a daní…

8. Tak by som nevedel robiť, veď to máš zabitý celý deň a nemáš čas poriadne na nič. Jediné pozitívum je že nemusíš vstávať skoro ráno.

9. Máš to v pohode ja som mal obdobie 5:00-21:00 😀

Leave a Reply