Naleteo sam na ovu zanimljivost, pa rekoh nije lose da podelim.

Sedamdesetih godina, nakon odsluzenja vojnog roka, Jovan Bulj je primljen u savezni MUP i poceo je da radi kao saobrajac. Koju godinu nakon toga, postao je prepoznatljiv po beloj uniformi i gracioznim pokretima kojima je regulisao saobracaj na najprometnijim raskrsnicama u Beogradu (Kralja Milana, Terazije, Slavija, itd.)

Gradjani su se cesto okupljali na tim mestima u sred spica da posmatraju njegovu koreografiju i postao je neka vrsta turisticke atrakcije, iako je imao vrlo formalne radne zadatke.

Strani turisti su ovo primetili i vest se procula po Evropi, pa su ga zvali iz nekoliko zemalja da tamo na kratko regulise saobracaj. Regulisao je saobracaj u Londonu, Rimu, Milanu, Parizu, Cirihu, Bernu, itd.

Kruze price da nikada nikog nije kaznio i da je u svom glavnom poslu bio nenadmasiv.

Posle penzionisanja radio je kao cuvar splavova na Savi neko vreme.

Evo i kratak video: https://youtu.be/LoSGt257HTg?t=42

Inevitable-Room9048

9 comments
  1. Jao, dokle loženja na ovakve budalaštine. Jovan buljaš… čuj deo sveta… bili sirotinja, ljudi u talasima odlazili da budu gastarbajteri.

Postajalo sve gore dok na kraju nije došlo do građanskog rata.

2. Odakle prekodrinci vade ova prezimena 😂
    Danas mu potomci srbuju po beogradu i viču srbima da su ustaše, dok im rodjaci kao Miro Bulj sede u hrvatskom parlamentu i slušaju tompsona.

3. >Sedamdesetih godina, nakon odsluzenja vojnog roka, Jovan Bulj je primljen u savezni MUP

U tekstu kod ‘prebijeni’ dodaj ‘narodna milicija’: Kolege i istomišljenici ovog sa slike. I tad su bili goli qrc od ljudi.

>Juna 1970. na Filozofskom fakultetu u Beogradu štrajkovala je glađu grupa studenata nakon što je iz Kaknja u Skupštinu BiH bila krenula **delegacija rudara** da se žali na to što su im **nadnice toliko** male da meso mogu priuštiti samo dva puta mesečno. **„Skinuti“ su sa voza i prebijeni**.
    U organizaciji Dušana Kuzmanovića, Vasiljke Raičević i Ljiljane Mijanović u štrajk glađu stupilo je desetak studenata koji su se solidarisali sa gladnim rudarima i njihovim isprebijanim predstavnicima. Štrajk je trajao desetak dana. Pridružio im se i **glumac Zoran Radmilović**. Ležali su u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. O protestu je izašao **samo jedan tekst u NIN-u**.

Desetak godina pre toga su prebijali studentkinje uz reči da ‘takve kurve ne trebaju njihovom sistemu’.

https://preview.redd.it/j28qistwk9kg1.jpeg?width=1000&format=pjpg&auto=webp&s=3414571dfb9cc6039dc372375f85db880d27757b

4. А што смо тад били свет, а данас нисмо?

5. Ja ne znam kako smo od gospode spali da budemo stoka

6. Na momenat sam se zapitao kako je moguće da lik nema svoju ulicu negde, a onda sam skontao kako bi to zvučalo

Leave a Reply