Днес отивах да си взема кафе. Тръгнах на заден ход, за да изляза, и чух слаб шум. Помислих си, че колата ми прави номера, тъй като е на 10 години, а и слушах силна музика.
По някое време, след като си взех кафето, забелязах драскотина на бронята си. Имах чувството, че може да е от онази кола, но не чух никакви аларми да се задействат, затова продължих по пътя си.
На връщане към вкъщи отидох да проверя другата кола и по нея нямаше никакви следи. Колата изобщо не е повредена.
Единствената кола, която има щети, е моята. Да добавя само, че колата беше паркирана.
Никой не е чукал на вратата ми (собственикът на колата), нито е оставяна бележка на тяхната кола. Това наистина ме изяжда отвътре.
—
Empty-Imagination756
7 comments
Да, но ако наистина няма щети, много хора (ако имаше собственик на мястото) щяха да ти кажат да си продължаваш по пътя. На мен първото ми ПТП като млад шофьор беше заради изтървана спирачка на светофар, поради което колата тръгна назад и удари този зад мне. Слязохме, огледахме колите и колегата сам каза, че няма щети, така че си продължихме по пътя.
Друг е въпросът вече, че дори да няма видими щети и дори наистина да е бил много лек удар има и хора, които ще се заядат, тогава няма какво да направиш.
ПС.
Не разчитай на аларми като индикация за удар на паркирана кола, много (ако не повечето) коли нямат.
Ще е добре да спреш да караш, ако не усещаш когато си натиснал друг предмет/кола с колата си до такава степен.
Споко братле , спи спокойно.Нищо не станало.Няма да си първия, няма и да си последния.Седи и си трай.Друг път не слушай силна музика в колата.
Изглежда като вдлъбнатина от ъгъла на рамката на номера. Това също би обяснило липсата на щети по другата кола.
Тази щета по общивката на бронята не е от лек удар, който е оставил другото ПТП без повреда.
Един съвременен автомобил няма детайл, който може ти повреди така обшивката, без самият той също да се увреди (изключвам очевидното – теглич). За да стане такова едностранно увреждане, трябва да си ударил например ремарке, стоманената offroad броня на джип, прикрит в храстите руски танк или нещо подобно.
Има ли шанс просто сега да ди видял дупката?
Спи спокойно, нищо не се е случило, толкова по-лоши неща се случват всеки ден, това е част от ежедневието на всеки да удари някоя друга кола или своята.