Prieš savaitę rašiau postą su instrukcijomis, kaip pasitraukti iš Allianzo, kadangi pačiam sekėsi itin sunkiai, norėjau padėti kitiems.
Nuo sausio 2 jau turėjo būti suteiktos galimybės LR piliečiams įsiųsti prašymus, jei jie tokią valią išreiškia. Allianze surasti tuos prašymus nebuvo lengva, bet galiausiai, radus dokumentus:
„Prašymas nutraukti dalyvavimą II pakopos pensijų kaupime (Kaupimo nutraukimo sąlygos).pdf“
ir
„Prašymas laikinai sustabdyti pensijų įmokų pervedimą į pensijų kaupimo sąskaitą.pdf“,
ir juos taisyklingai užpildžius pagal pačiuose prašymuose nurodytas taisykles, aš negavau jokio pranešimo į mailą. Po kelių dienų (pats tikrai turiu ką veikti, darbas ir pan.) man kilo įtarimas, jog kažkas ne taip, bet ar aš turėčiau rūpintis? Prašymus tai užpildžiau gerai ir aiškiai pasirašiau, išreikšdamas valią, jog noriu pasitraukti, ir į kokią sumautą sąskaitą man pervesti pinigus. Nu viskas absoliučiai ten nurodyta su mano parašu.

Pasirodo, nuėjus į Allianz savitarną ir bandant suprasti, ar viskas OK, – ne taip paprasta. Jie mailo nesiuntė jokio, pranešimai įeinantys tušti. Nu atrodo ramu, tiesiog turbūt dirba su mano prašymu?
O gi ne. Atsidarius skiltį „prašymai“, aš radau tuos pačius dokumentus, tarsi man „įkeltus“ atgal, ir be JOKIO PAAIŠKINIMO. Dabar tiesiog paspaudus ant jų iššoko pranešimas: Jūsų prašymas gautas, ar tikrai norite atsisakyti ir nutraukti kaupimą? Ir tiesiog mygtukas: PATVIRTINTI (dar Smart ID paprašė).

O tai mano valia ant lapo su parašu ir visais duomenimis nerodo, jog aš noriu pasitraukti? Kažkokį susiktą mygtuką tyliai atkišot ten ir palikot?!

Paspaudus PATVIRTINTI, pasirodė žinutė maždaug: jūsų prašymas priimtas nuo (ir rodo naują datą, tarsi tik dabar būčiau tokią valią išreiškęs). Įkėlimo dieną nieko panašaus nerašė, buvo tik patvirtinta automatiniu pranešimu, jog prašymai gauti.

ABSURDAS! Tai kas toliau? Po savaitės ten vėl koks sh bus su klausimu: ar tikrai tikrai tikrai norit pasitraukt? Paspausk YES ir nuo dabar užskaitysim jau tikrai? WTF

Negana to, dabar mano savitarnoje tiesiog rašo kažkį wage tekstą, jog man sugeneruos pasitraukimo sąlygas, kurias galėsiu patvirtinti vėliau, jei noriu pasitraukti.
AŠ JAU PARAŠIAU PRAŠYMĄ, KIEK GALIMA JĮ IGNORUOTI IR „MILKINTI“ ŠITĄ KARVĘ?
Parašai, pamiršti ir lauki ten to balandžio, kada išmokės – va kaip turi viskas būti.

Impressive-Ad-7880

1 comment
Leave a Reply