Jak sakra tohle může procházet? 🙁
Jasně, je to pod "sponzorovanými výsledky", ale i tak to že dalnicka.cz zřetelně používá název oficiálního webu, i v takto "upravené" formě, by nemělo být ok.
Upřímně státy by měly po googlu vyžadovat aby u vyhledávání tohoto typu existovala sekce "oficiální státní weby" a ta byla vždycky nadřazená těm sponzorovaným. 🙁

Marcu3s

9 comments
  1. To by se musel někdo z ministerstva zajímat. Ale mají moc práce s čistkami a vlastními problémy. Na správu státu si čas neudělají.

2. Dokud Googlu nešlápnou na krk, tak je mu to jedno, peníze za reklamu má a ten shop dost pravděpodobně tu známku stejně zařídí, jen s přirážkou, takže závažnost scamu je pro ně nízká.

Spíš mi vadí, že ten ofiko web nemá .gov.cz doménu a že už 5 let neběží žádná pořádná kampaň, která by celou online státní správu propagovala (a s ní i tu “ověřenou” doménu). Stát má dobrý produkt, ale absolutně jej neumí prodat. A pak se toho ještě chytí nějaký facebookový dezinformátor a pod články o eDokladech pak čteš jak prý stát zavádí 1984.

3. To je cena, kterou platíme za svobodný Internet. Buďto budeme předpokládat, že jsou lidi svéprávní, nebo můžeme nutit stát, aby honil k odpovědnosti každý větší vyhledávač, blokoval všechny, kteří odmítnou atd. Možná by bylo cestou udělat nějaký opt-out omezený státní internet pro debily…

4. ČSOB má appku DoKapsy. Jsou tam prokliky na všechny oficiální eshopy dálnic v EU.

5. Ty firmy nedělají nic nelegálního, pouze zprostředkovávají koupi za poplatek. Proto proti nim nelze nic dělat. Google nemá žádný důvod nějak zakročovat.

6. Bohužel to bys musel být nějaký zákon a nebo si si to museli platit. Je to svinstvo a těm provozovatelum těchto webu setkat prsty🤦‍♂️🤦‍♂️ protože je to očividný podvod

7. Ono by úplně stačilo kdyby si všechny státní instituce konečně osvojily doménu .gov.cz a bylo by hned jasné co je oficiální a co není.

8. Taky nechápu, proč je to legální a prostě to neshodi. Ale scam je zároveň i oficiální cena jednodenní známky 😂

9. Horší je spíš to, že to na Google je první ve výsledku. Já na to také klikl, ale nezdála se mi cena. Tak jsem Googlil dál. Jenže cizinci to neudělají.

Leave a Reply