Jak sakra tohle může procházet? 🙁
Jasně, je to pod "sponzorovanými výsledky", ale i tak to že dalnicka.cz zřetelně používá název oficiálního webu, i v takto "upravené" formě, by nemělo být ok.
Upřímně státy by měly po googlu vyžadovat aby u vyhledávání tohoto typu existovala sekce "oficiální státní weby" a ta byla vždycky nadřazená těm sponzorovaným. 🙁
—
Marcu3s
9 comments
To by se musel někdo z ministerstva zajímat. Ale mají moc práce s čistkami a vlastními problémy. Na správu státu si čas neudělají.
Dokud Googlu nešlápnou na krk, tak je mu to jedno, peníze za reklamu má a ten shop dost pravděpodobně tu známku stejně zařídí, jen s přirážkou, takže závažnost scamu je pro ně nízká.
Spíš mi vadí, že ten ofiko web nemá .gov.cz doménu a že už 5 let neběží žádná pořádná kampaň, která by celou online státní správu propagovala (a s ní i tu “ověřenou” doménu). Stát má dobrý produkt, ale absolutně jej neumí prodat. A pak se toho ještě chytí nějaký facebookový dezinformátor a pod články o eDokladech pak čteš jak prý stát zavádí 1984.
To je cena, kterou platíme za svobodný Internet. Buďto budeme předpokládat, že jsou lidi svéprávní, nebo můžeme nutit stát, aby honil k odpovědnosti každý větší vyhledávač, blokoval všechny, kteří odmítnou atd. Možná by bylo cestou udělat nějaký opt-out omezený státní internet pro debily…
ČSOB má appku DoKapsy. Jsou tam prokliky na všechny oficiální eshopy dálnic v EU.
Ty firmy nedělají nic nelegálního, pouze zprostředkovávají koupi za poplatek. Proto proti nim nelze nic dělat. Google nemá žádný důvod nějak zakročovat.
Bohužel to bys musel být nějaký zákon a nebo si si to museli platit. Je to svinstvo a těm provozovatelum těchto webu setkat prsty🤦♂️🤦♂️ protože je to očividný podvod
Ono by úplně stačilo kdyby si všechny státní instituce konečně osvojily doménu .gov.cz a bylo by hned jasné co je oficiální a co není.
Taky nechápu, proč je to legální a prostě to neshodi. Ale scam je zároveň i oficiální cena jednodenní známky 😂
Horší je spíš to, že to na Google je první ve výsledku. Já na to také klikl, ale nezdála se mi cena. Tak jsem Googlil dál. Jenže cizinci to neudělají.