2002-ben a fidesz kormányzó pártként elvesztette a választást. Ahelyett, hogy beismerték volna a vereséget, inkább a választás tisztaságát kérdőjelezték meg. A vereség szerintük mindenki más hibája volt: többek között az ellenzéket, a médiát és a választási bizottságot hibáztatták, mert úgy vélték, megfosztották a őket a megérdemelt győzelemtől.
És azok még nyugodt, békeidők voltak a 2026-os állapotokhoz képest: az állam, az állami média és a gazdaság jóval kevésbé volt összefonódva a fidesszel. A párt sokkal kevesebb és kisebb horderejű korrupciós ügyben volt érintett, így a vereség következményei miatt sem kellett annyira aggódnia, mint manapság.
Biztos, hogy nem azt fogják mondani: „kevesebb szavazatot kaptunk, gratulálunk a Tiszának a győzelemhez”, mert erre régen is képtelenek voltak. Helyette Soros, Brüsszel, Ukrajna, Budapest, „tiszás” bírók, melegek és mindenki más hibája lesz a nem megfelelő eredmény.
Ha nem tetszik majd nekik a végeredmény, akkor várhatóan minden követ megmozgatnak majd, hogy zavart keltsenek és besározzák a győzelmet, illetve minél inkább akadályozzák a hatalom átvételét, az új kormány megalakulását és működését.
Szerintetek hogyan fogja viselni a Fidesz a mostani vereséget?
—
BugaJakab420
32 comments
Pontosan így, ahogyan leírtad az utolsó két bekezdésben.
A Václav Havelnek tulajdonított idézet jutott eszembe, ami valószínűleg csak a többször hangoztatott véleménye összefoglalása, és nem hangzott el tőle:
> Ha Orbán még egyszer hatalomra kerül, jaj Magyarországnak, de Európának is
Milyen igaza volt…
Csak akik akkor vonultak azok mostanra eléggé megöregedtek. Nem hiszem hogy sokáig bírnák a kitartó tiltakozást. Különben is este 6kor kezdődik az Izaura
Mivel eddig sosem ismerték el a hibáikat, tévedéseiket: nincsenek illúzióim, nem számítok rá, hogy ez most elkezdődne, hiszen nincs meg a kultúrája. Balhés lesz, nagyon durván vesztenie kell a fidesznek ahhoz, hogy ezt ne tudják megtenni.
“Ha nem tetszik majd nekik a végeredmény, akkor várhatóan minden követ megmozgatnak majd, hogy zavart keltsenek és besározzák a győzelmet, illetve minél inkább akadályozzák a hatalom átvételét, az új kormány megalakulását és működését.”
Így lesz, de nem fog sikerülni. Az már csak a halálhörgés lesz. Vonulgathatnak, buszoztathatják a 80 éves néniket, telekürtölhetik a médiájukat azzal, hogy csalás történt, de az eredményen nem fog változtatni. Max szerintem arra lesz jó, hogy a köv 4 évre megalapozzanak egy alap narrítvát, miszerint a mostani kormányi illegitim és arra fűzzenek fel egyéb performanszokat (mint pl amikor kivonultak a parlamentből gyurcsány alatt).
Én nem tartok tőle, hogy meg tudnák akadályozni az új kormány megalakulását, vagy hogy polgárháborút robbantanak ki stb.
Senki nem fog kinenni a Fidesztől, egyrészt oregek, másrészt videken vannak szetszorva, Pesten aki még fideszes nem mer majd pattogni.
A fidesz meg vidékről annyi embert nem tud felbuszoztatni majd egy vesztett valasztas után
De most nem 2-3%-al fognak veszíteni… ráadásul kiöregedtek.
Én inkább azt kérdezném hogy hol lesz az a pont amikor az emberek az eltartott kisujj helyett macskakovet ragadnak majd. Mert biztos hogy nem adják át a hatalmat, túl sok a veszteni való. Kérdés hogy csalással, puccsal, vagy más módon teszik e meg.
itt egy korrekt összefoglaló, ha érdekel valakit részletesebben
[https://444.hu/2022/04/02/egy-varatlan-vereseg-ami-husz-eve-kiserti-az-orszagot](https://444.hu/2022/04/02/egy-varatlan-vereseg-ami-husz-eve-kiserti-az-orszagot)
A HÍR tévében majd elátkoznak mindenkit, soha nem néztem, de most majd katasztrófaturistáskodom az tuti 🙂
Meg kell venni a rendőrséget hogy ne a kormányt védje.
És rá kell rohanni a Parlamentre. Azután az otthonaikra. És kirakni egy napra őket “száradni” a térre. Azután rögtönítélővel börtönbe zárni. Az ajvékolókat meg őrizetbe venni. Aki ajvékol az bűnös.
Mi még a Jobbikban anno így gondolkodtunk.
*Radical Hungary at its finest*
Nem finom de hatásos. És a hatalom finom? Guess what. Grow some bravery.
Megakadályozza a szükségtelen nyilatkozatokat és manipulációs kísérleteket amivel tele van a sajtó. Deal with the problem. Free yourselves.
Mindjárt becsicskulna a minielnök. Nem lenne nagy a pofa. Megoldaná a fejfájást. A cél szentesíti az eszközt gyerekek. Maffiózót legyezővel nem lehet.
Ne finomkodj a tolvajjal.
A hatalmat át fogják adni szerintem, de az új kormány megalakulásáig lesz jókora hiszti, esetleg “tüntetés”… az április kemény lesz, de utána elcsitulnak ezek a dolgok
És mit fognak csinálni? Járókeretekkel meg botokkal szétverik a belvárost? Katéterekből csinálnak molotov koktélt? Hagyjuk már… nem lesz meg a társadalmi magja a felháborodásnak, a roncstársadalom meg beszart öregek nem fognak itt forradalmat csinálni kéremszépen
Az akkori foglaló csapat magját adó Budaházy különítmény továbbra is aktív, viszont az értelmiségi rész kikopott régesrég.
Nyerni sem tudtak soha méltósággal:
https://preview.redd.it/30b1rtrp9dqg1.jpeg?width=1332&format=pjpg&auto=webp&s=f9a2fa6f3399594156ce6846aa6c8c72f0bfc1ef
Senkik vagytok! Hej-hej!!!
úgy kiáltottak csalást, hogy ők voltak kormányon, ők szervezték a választást
se veszteni, se nyerni nem tudnak méltósággal. Nagyon meglepne, ha ezúttal beismernék a vereséget.
Felperzselt föld taktika lesz, mint amikor a kis önkormányzatoknál még a bútorokat is elvitetik a hivatalból, hogy még azzal is hátrébb legyen az új vezetés, meg kikészítik a vizet a mezőgazdasági munkagépek mellé, hogy ha nyer az ellenzék, akkor feltöltik vele a tankot, stb. Ettől a gazemberek gyülekezetétől bármi kitelik.
és ezért szarral bekent molinóval masíroztak ? ejha
tudott BARMIT meltosaggal csinalni?
https://preview.redd.it/4g6noneicdqg1.png?width=258&format=png&auto=webp&s=67ad66be831473f7869e3ed58ad2b10af97153ee
STOP THE COUNT!
Akkor hangzott el a két forduló között az a bizonyos mondat ami elindította az egész társadalom kettéosztását.
“A haza nem lehet ellenzékben.”
Semmit sem tudnak méltósággal (sem alázattal, sem becsülettel..)
2006-ban jobban viselték, gondolom azért mert a führer idegösszeroppanást kapott.
És egyébként már akkor is az volt a hozzáállás a pártvezetés részéről, hogy a kormányzással minden oké volt, azzal nem láttak kivetnivalót, hanem valahol a kishalak baszták el helyileg a kampányolást és őket tették felelőssé. Ebből indult az Orbán leválthatatlansága a párton belül, meg a polgári körök.
Most kíváncsi leszek, hogy milyen következtetést fognak ebből levonni. Szerintem azt semmiképpen nem fogják beismerni, hogy rosszul csináltak volna bármit. Remélhetőleg egyre többen elkezdik majd látni, hogy de, aztán ezzel összeszarja magát a párt, mind valaki a gecis játszóteret. Bár ez lehet csak az én reményteli gondolatmenetem.
Nekem nagyon vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban… úgy terveznek mindent mintha teljesen biztosak lennének a győzelmükben… április utánra is bekészítettek törvény módosításokat ami nem teljesen szokványos jelenség.. vajon miért ?! Vagy elhalasztják vagy csúnyán elcsalják ? Mitől lehet még ez a magabiztosság náluk ? Ha nem lesznek leváltva ez az Ország teljesen kuka. Próbálok pozitív lenne de a meglévő jelek szerint nagy turpisság van amiben kurva stabilan hisznek. Elkeserítő de nagyon remélem utat tőr az igazság és az emberek akarata. Veszniük kell.
Terveim szerint április második felében kossuth rádiót fogok hallgatni, meg m1 híradót nézni. Remélem vicces lesz
Inni fogom a könnyeiket
Nem a vereség része az igazi nehézség számukra, hanem a méltóság úgy egyáltalán.
Amiota az eszemet tudom, mar iskolaskent is erzekeltem azt az undorito, arrogans, hazug es gyuloletkelto stilust amit ezek letoltak, mindigis latszott hogy nincs tisztelet senki es semmit irant, csak a hatalom kell es minden aron.
1994-ben sem, Orbán akkor makkant meg.
Sehogy. Kivettem arra a hétre előre szabit és odateszem a ki habtestem. Fél mázsa, de tömegnövelésre jó. Teát valaki? Rummal, hogy máshogy?