Dobrý den, včera ráno před prací jsem měl nehodu. Sedl jsem do auta, připravil se k odjezdu a když jsem vyjížděl ze svého stání (v podzemní garáži, kde nemám zrcadlo, abych viděl), můj soused narazil do mého auta. Vyjížděl jsem velmi pomalu, protože vlevo mám zeď a není tam vidět. Najednou jsem před sebou uviděl rychle jedoucí auto, které mi zničilo celý přední nárazník.
Vystoupil jsem z auta a zeptal se ho, proč jel tak rychle. Řekl něco ve smyslu, že tak rychle nejel a že neviděl moje světla. Chvíli jsme o tom mluvili a řekl, že to chce řešit přes pojišťovnu bez volání policie. Pořídil jsem pár fotek, souhlasil jsem a on začal uklízet následky nehody. Poté odjel do práce, zeptal se mě, jestli nechci svézt, což mi přišlo milé, a odvezl mě do práce.
Večer jsme se znovu setkali v garáži, abychom vyplnili formuláře. Dohodli jsme se, že formulář vyplníme a že je za nehodu odpovědný on. Měl potřebné doklady i pojištění vozidla. Vzal si formulář s tím, že ho vyplní doma. Potom jsem mu napsal, aby mi poslal fotku formuláře, abych to mohl také nahlásit pojišťovně. Odpověděl, že zítra, protože jeho auto je na leasing firmy apod. (vím, že tady jsem udělal chybu).
Dnes ráno mi ale napsal, že se na tom už nemůžeme dohodnout. Teď zvažuji, že zavolám policii o pomoc, protože moje auto už není pojízdné.
Přikládám fotografie toho, co se stalo
—
Mamutkoo
16 comments
Laywer up
https://i.redd.it/az8ej3e46eqg1.gif
Pokud nechce podepsat formulář a odsouhlasit vinu , volej policii . Což jsi teda měl udělat hned .
bro tě chce podělat mam takovej pocit
No tak zavoláš policii. Mu napiš že ok, že když nechce formulář že to budeš muset nahlásit a pak stejně přijdou za něm, tak ať se prosím rozhodne co preferuje. On se totiž panáček bojí že se mu zvýší pojistka.
*že to chce řešit přes pojišťovnu bez volání policie*
*Dnes ráno mi ale napsal, že se na tom už nemůžeme dohodnout.*
Týpek skočil na takovej školáckej trik.
volaj políciu a potom poisťovni. vyplň si ten formulár o nehode, zdokumentuj si škodu (to už si urobil), ak máte v garáži kameru, žiadaj správcu o kamerový záznam
btw. sused to dal úplne na kokota, to ako išiel preboha. plus sa ťa pokúša podviesť, asi aby z toho nemusel riešiť dôsledky vo firme. teba to nemusí zaujímať. choď cez políciu a žiadaj o kamerový zázmam. na zvezenie do práce sa vykašli, to ťa malo obmäkčiť. ty máš teraz nepojazdné auto.
Jestli tam mate kamery, vyzadej si co nejdriv zaznam, nez ho smazou.

No podle toho co popisuješ jsi viníkem nehody ty. A týpkovi to zřejmě někdo vysvětlil ať to zbytečně nebere na sebe. Pokud se nedohodne, musí za vás rozhodnout policie.
Ale tohle určitě neokecáš na to že jsi neviděl při vyjíždění. Podle zákona jsi povinen v takovém případě pověřit další osobu aby ti ukázala. Vím, že v praxi je to často nemožné, ale dle zákona to tak skutečně je.
Pokud by ses chtěl odvolat na příliš vysokou rychlost druhého vozidla, musel bys to policii nějak dokázat a musí to být zvlášť vysoké překročení rychlosti.
Vykrvit
Ve vete “vjel jsem sousedovi do cesty” si nasekal par chyb ale jinak dobry.
je to tvoje chyba no a on i když asi jel rychleji teď bude tvrdit že ty ses měl ujistit že nikomu nevjíždíš do cesty, jinak není to jen nárazník ale škoda tak za 150k aspoň.
To je moje auto kurva!
Jako bývalý dopravák, který byl na nehodovce řeknu tohle:
Jestli si vyjížděl z místa a on jel normálně po parkovišti, tak jsi za nehodu dost pravděpodobně vinný ty. Zákon nezajímá, jestli si mohl nebo nemohl vidět kvůli zdi. Pokud nevidíš, tak si ze zákona musíš najít osobu, která ti řekne. Ty vyjíždíš z místa a tak musíš dát přednost vozidlům, která po tom parkovišti jedou. Podle toho co píšeš, tak si byl v pohybu a vyjížděl, zatímco auto projíždělo a svým bokem ti vzalo tvůj předek. To, zdali jel “rychle” nebo ne je absolutně irelevantní a policii to zajímat nebude. I kdyby tě viděl, tak on nemá žádnou povinnost tě pustit, to ty tu povinnost máš. Pokud si v pohybu již nebyl, tak tam by se pak dalo již diskutovat, to ale také hned neznamená, že by pak vina padla na druhé vozidlo. V tom případě už by se řešilo, jak k tomu přesně došlo. Jestli si tam vjel vyloženě nečekaně a on na to nemohl nijak reagovat, nebo zdali si tam několik vteřin stál a čekal a on jel dál, jako by se nechumelilo, apod. Každopádně, Euroformulář nebo záznam o dopravní nehodě jste měli sepsat hned na místě. Pokud to tak neuděláte (což vy jste neudělali), tak porušujete zákon. A v záznamu není tak důležité se dohodnout, kdo je viníkem. Je to hlavně kvůli výměně údajů a podání věci na pojišťovnu.
Takže máte dvě možnosti. Sepsat záznam o dopravní nehodě (ať už se dohodnete, kdo je viníkem, či ne. Lepší bude se dohodnout, protože pojišťovna vás pak bude shánět a bude si zjišťovat, k čemu došlo a pak rozhodně o plnění) a poslat to na pojišťovnu (pokud se dohodnete, tak doporučuji to slovy napsat do poznámky s podpisem, že viník souhlasí se zaviněním). Druhá možnost je zavolat PČR, která věc nabere a bude šetřit (nemůže to již vyřešit na místě, protože to oznamujete se zpožděním a navíc se tedy nechcete dohodnout na zavinění), vyhledá si kamery pokuď jsou a pošle na úřad. Každopádně vina půjde velmi pravděpodobně za tebou, ne za druhým řidičem. Záleží jak k tomu přesně došlo.
Wtf? To jel v tý garáži 70?