Majstri a stavbári SK redditu, je takáto tehlová hrubostavba OK ? Na mysli mám hlavne tie fugy medzi tehlami, niekde to zamaltovali, inde zas nie. Nemá to dopad na tepelné mosty ?

Freezynko

12 comments
  1. Nie som síce majster, ale nevyzerá to moc pekne, ale nemusí to byť ani prúser. Pri niektorých stavbách má tá tehla viac menej iba statickú funkciu a dá sa na to hrubé zateplenie. Ak bude slabá vrstva (<10-12cm) tak to už samozrejme môže byť problém.

Keď ale takto odflákli obyčajné murovanie, dával by som si veľký pozor na detaily, hlavne okolo okien atď.

2. Omitka to zpravi. Pokáď bode izolaca, tak tepelny moste nebodó.

3. Stavař zde. Chybí tam zateplovák a fasáda.

![gif](giphy|cJYdjdsQWOKOfPth4g)

4. z tejto fotky zistíme prd, tie fugy jak hovoríš môž byť zahodené zvnútra, zvonku tam budeš mať izoláciu ktorá je lepená spôsobom že tá fuga ti bude vetrať tak niekolko mm dutinu v rámci jednej dosky izolácie a celé je to pretohinuté lepidlom a fasádou, takže je to zavreté a zvnútra zas omietkou, takže prinajhoršom ti tam vznikne uzavretá vzduchová dutina, ktorých tam je v tom dome skrze typ muriva tisíce….naviac keď už by sme sa chceli hrať na zatieranie tých prefukov tak by sme museli vedieť či použili obyč maltu,tepelne izolačnú maltu a tak…pretože zahodenie obyč maltou ti vytvorí horší tepelný most než tá vzduchová dutina…

5. Nevidim tam ziadne fugy. Vidim kde tu odlomeny crep. Takato vylahcena (“tepelnoizolacna”) tehla plna dutiniek je debilny material pretoze je krehka, zle sa do nej cokolvek upevnuje a aj tak tam ten keramicky crep samotny predstavuje tepelny most.

Ale kopa ludi zastava este stale nazor, ze “vsak tehla ne, co ine”?

6. ono sa ráta stým že to nie je urobené dobre….. preto sa robí najprv omietka a potom podlaha aj….

určite to nie je najlepšie ….. keďže toto zhorší Blow Up test či ako sa to volá.

Leave a Reply