Türkiye’nin mevcut bulunduğu durumundan kaynaklı (adalet sistemi, eğitim sistemi, ekonomi sisteminin kötü ilerleyişinden dolayı) Türk halkı bu sorunları devlet sisteminde değil Kürt halkında aradığını düşünüyorum.
Yarrak gibi düşünce kardeşim kimse Kürtler yüzünden ekonomi adalet kötü demiyor ülkenin %50si kötü olduğunu kabul etmiyor diğer yüzde %50si hükümete sövüyor. Bu salak saçma düşüncene ne sebep oldu bilmiyorum ama teorim Türkiye’de yaşamıyor olman.
Yani ana sebep olmasa bile sebeplerden biri olabilir mi? Evet, tartışılabilir.
* 30 Yıldır+ PKK sorunu.
* Bin yıldır yaşadıkları bölgelerde eşkiyalık yapmaları.
* Hala devam eden feodalizm düzeni ile modern çağın reddi.
* Eşit vatandaşlık maddesi ile ülkenin diğer bölgelerine modern çağa ayak uydurmadan yayılmaları. (En basiti Yalova’da ki olay, tartıştıkları adamı, kız çocuğunu, erkek çocuğunu darp ederek evini satmaya zorlamaları)
* Mehmet Şimşek gibi ekonomide önemli konumda bulunan tartışmalı isimler.
2 comments
Yarrak gibi düşünce kardeşim kimse Kürtler yüzünden ekonomi adalet kötü demiyor ülkenin %50si kötü olduğunu kabul etmiyor diğer yüzde %50si hükümete sövüyor. Bu salak saçma düşüncene ne sebep oldu bilmiyorum ama teorim Türkiye’de yaşamıyor olman.
Yani ana sebep olmasa bile sebeplerden biri olabilir mi? Evet, tartışılabilir.
* 30 Yıldır+ PKK sorunu.
* Bin yıldır yaşadıkları bölgelerde eşkiyalık yapmaları.
* Hala devam eden feodalizm düzeni ile modern çağın reddi.
* Eşit vatandaşlık maddesi ile ülkenin diğer bölgelerine modern çağa ayak uydurmadan yayılmaları. (En basiti Yalova’da ki olay, tartıştıkları adamı, kız çocuğunu, erkek çocuğunu darp ederek evini satmaya zorlamaları)
* Mehmet Şimşek gibi ekonomide önemli konumda bulunan tartışmalı isimler.