CHP’nin Bayburt’ta girdiği son genel seçimde(2018) aldığı oy %4, 2023’te de Millet İttifakı İYİP çatısı altında %16 oy alıyor. 2023 seçimindeki oy 8000 civarı, 2018 CHP oyu da düz mantık 2000’den biraz düşük oluyor. İYİP kitlesinin protestoya falan gelmediğini de biliyoruz.
2000 kişi arasında köylü olanlar var, ezici çoğunluğu genç değil, siyasette aşırı aktif olmayanlar var bir de gidip şehrin %85’ini karşılarına alacaklar. Kalan bir avuç insan niye protestoya çıksın ki? Gezi’de ortaokul çocuğu halimle 1-2 yürüyüşe katılmıştım Bayburtlu olsam ona da katılmazdım çok saçma.
Bayburt’da 10 kişi yaşıyor onuda yaşlı
bayburtlu sıfatıyla konuyla ilgili uzman bir arkadaşımla görüştüm;
”
1. Bayburtlu*—* 19:08 bayburtta gösteri yapacak kim var ki amk ihtiyarlar mı yürüsün
2. Cttias *—* 19:09 düzgün cevap ver de yazayım başlığa, bayburtlu olarak fikirlerin önemli
3. Bayburtlu *—* 19:10 genç yok demografik yapı milliyetçi ve sağcı. okumaya gelen öğrenciler olmasa bayburtta kimse yok hep yaşlılar yada köylüler. bayburt merkez dediğin yerin nufusu kaç ki çok olsun 40 bin 50 bin.
4. Cttias *—* 19:10 bayburtta üniversite mi var?
5. Bayburtlu *—* 19:10 var erzurum üniversitesinin uzantısı
6. Cttias*—* 19:11 vay amk bayburta bak sen aydınlanmanın başkenti
7. Bayburtlu*—* 19:12 ayrıca gösteriler yazındı bayburtta yaz demek tarla işi demek kim gelecek gösteriye”
Cttias bildirdi.
20k insan var hepsi birbirini tanıyor ondan, zaten çok farklı düşüneni de yoktur gerici bir anadolu şehri işte
Bayburt yıllardır AKP’nin en çok oy aldığı il. Öyle ki son milletvekili seçiminde CHP seçime bile girmedi ve ittifak adına İYİP seçime girdi.
Askerdeyken 60 kişilik koğuşta 4 bayburtlu vardı, tüm bayburt beraber askere gelmiş geyiği yapıyorduk, öyle düşük nüfus yoğunluklu bir il, belki ondandır.
14 comments
yuzde 85 oyu var akpnin
Bayburt’ta insan yok çünkü amk
Hakaret kullanmak istemiyorum ama bütün şehrin kimliği güç kiminse ona bağlılık.
Dışarıdan 0 genç nüfus alıyor, gidenlerin çoğu devletin zorla gönderdiği memur vs.
Üretim doğal kaynal vs yok.
Kendi hallerinde bırak Batıda yaşayan vergisini versin Bayburta hizmet gitsin.
Bkz tahsil edilen vergi – devletin yaptığı yatırım oranı.
etliye sütlüye karışmıyorlar, karışacak kadar adam da yok…
Yobazlığı ile ünlü şehir
Trabzon civarında Bayburt tarafından gelenlere “halt”derler neden bilmiyorum ama bir halta yaramadıkları kesin.
Bayburtun bir il olduğunu 30 saniye öncesine kadar unutmuştum
https://preview.redd.it/uiwvtvzslesg1.jpeg?width=2245&format=pjpg&auto=webp&s=a13438fe07725250247df0ce22c68dc59ee8a92d
CHP’nin Bayburt’ta girdiği son genel seçimde(2018) aldığı oy %4, 2023’te de Millet İttifakı İYİP çatısı altında %16 oy alıyor. 2023 seçimindeki oy 8000 civarı, 2018 CHP oyu da düz mantık 2000’den biraz düşük oluyor. İYİP kitlesinin protestoya falan gelmediğini de biliyoruz.
2000 kişi arasında köylü olanlar var, ezici çoğunluğu genç değil, siyasette aşırı aktif olmayanlar var bir de gidip şehrin %85’ini karşılarına alacaklar. Kalan bir avuç insan niye protestoya çıksın ki? Gezi’de ortaokul çocuğu halimle 1-2 yürüyüşe katılmıştım Bayburtlu olsam ona da katılmazdım çok saçma.
Bayburt’da 10 kişi yaşıyor onuda yaşlı
bayburtlu sıfatıyla konuyla ilgili uzman bir arkadaşımla görüştüm;
”
1. Bayburtlu*—* 19:08 bayburtta gösteri yapacak kim var ki amk ihtiyarlar mı yürüsün
2. Cttias *—* 19:09 düzgün cevap ver de yazayım başlığa, bayburtlu olarak fikirlerin önemli
3. Bayburtlu *—* 19:10 genç yok demografik yapı milliyetçi ve sağcı. okumaya gelen öğrenciler olmasa bayburtta kimse yok hep yaşlılar yada köylüler. bayburt merkez dediğin yerin nufusu kaç ki çok olsun 40 bin 50 bin.
4. Cttias *—* 19:10 bayburtta üniversite mi var?
5. Bayburtlu *—* 19:10 var erzurum üniversitesinin uzantısı
6. Cttias*—* 19:11 vay amk bayburta bak sen aydınlanmanın başkenti
7. Bayburtlu*—* 19:12 ayrıca gösteriler yazındı bayburtta yaz demek tarla işi demek kim gelecek gösteriye”
Cttias bildirdi.
20k insan var hepsi birbirini tanıyor ondan, zaten çok farklı düşüneni de yoktur gerici bir anadolu şehri işte
Bayburt yıllardır AKP’nin en çok oy aldığı il. Öyle ki son milletvekili seçiminde CHP seçime bile girmedi ve ittifak adına İYİP seçime girdi.
https://preview.redd.it/iylrne4cqesg1.jpeg?width=558&format=pjpg&auto=webp&s=48be7e5a1795e2068b9df180bdbf816e079a1191
Askerdeyken 60 kişilik koğuşta 4 bayburtlu vardı, tüm bayburt beraber askere gelmiş geyiği yapıyorduk, öyle düşük nüfus yoğunluklu bir il, belki ondandır.