Dve leti nazaj sem se zaradi selitve prepisala k novemu zobozdravniku. Tam sem opravila tudi prvi pregled, nato pa je rekel, da bo naslednji redni pregled čez dve leti.

Decembra 2024 sem imela zobobol in sem ga kontaktirala, pa nisem dobila nobenega odgovora (ne po telefonu, ne po mailu). Zobobol je minil, tako da sem to pač ignorirala.

Zdaj bi rada počasi šla na redni pregled in spet ista zgodba, zdravnik se ne javi. Na spletu povsod piše, da dela normalno (tudi njegova registrirana dejavnost baje obratuje), nisem pa ga našla na seznamu opredeljenih pri zobozdravnikih.

Ne vem, a to pomeni, da je izgubil koncesijo (nas ne bi o tem obvestili?)?

Kaj lahko naredim (in po možnosti, da ni samoplačniško)? Če se prepišem k drugemu, bom spet morala čakati dve leti, da me "redno" pregledajo (in ni nujno, da ne bo spet isto)?

Še dodatno vprašanje za ženske, kako je z zobozdravstvenimi pregledi v nosečnosti, nekje sem brala, da je dobro to iti prej. Naj grem samoplačniško?

Ta naš zdravstveni sistem me bo spravil čez rob (ni to edin problem, ki ga imam z zdravniki, ampak ne bom o tem…).

zacetek

Leave a Reply