Ajmo anesteziolozi, pohvalite se – jesu li plaće stvarno ovolike? Znam da je jedan od najstresnijih poslova, ali me zanima iskustvo iz prve ruke.

Izvor – https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/ovo-je-najplacenije-zanimanje-u-hrvatskoj-prosjecna-placa-je-3657-eura/2752264.aspx?index\_ref=naslovnica\_vijesti\_ostalo\_m

ivanaivanda

12 comments
  1. Nist od ovog nije bas veliko ne kuzim zasto vi tu toliko pizdite oko 500, 1000 eura razlike koda ce vam to drasticno promjeniti zivot

2. Pretpostavljam da se pod “IT arhitekt” misli na staff/principal poziciju: https://staffeng.com/guides/staff-archetypes/

U firmama koje imaju te pozicije, nema šanse da je plaća ispod 4k neto.

3. Na svim najmanje placenim zanimanjima su pretezito zene.

Di su sad svi oni muskarci koji placu kak oni jadni moraju na baustelu, evo im zanimanja koja su kakti “laksa”, na njima sigurno ima mjesta.

4. Anesteziolog ide i do 5 soma neto, uz 4 do 5 dežurstva mjesečno. Ako radi još i privat bez problema 10 hilki sjedne na mjesec.

5. Cuj to cistacice medu najlosije placenima. Ja svoju cistacicu placam 15€ sat, i sve ostale ponude po FB grupama vidim da se krecu po 15€ sat.

Meanwhile covjek koji radi puno radno vrijeme i prima prosjecnu RH placu nema ni 10€ sat.

6. Doktori nacelno zaraduju vise od ovog, ITovci manje, danas rijetko koji specijalist, a da radi u bolnici ima ispod 4k cak i s malo dezurstava

7. Znam dečka otvorio barber shop, za godinu dana kupio novi auto iz salona.

8. Gdje su saborski zastupnici? Premijer, predsjednik i ostali neradnici?

9. Nope, neces me baITati.

– avg salary je bullshit
    – neto je bullshit
    – placa je bullshit jer ne vidimo zaposlenike direktore koji izvlace dobit i umanjuju rashod i pravdaju pdv
    – anesteziolog je potplacen, kao i pilot za duplo!

Treba nam stats po velicini firme i medijan s centilima breakdown. Trebam to kroz vrijeme, trebam to kroz financijske odluke vlade, i trebam s korekcijim inflacije i onda komparativno s 10 EU zemalja i US&A

I volio bih HRK/EUR.

Manus ajde implementiraj izvjestaj…

Leave a Reply