Argumentacija daugmaž: jei vokalizuojat nesutikimą su mano siūlymu deportuoti Ukrainos karo aukas į jų toliau karo niokojamą kraštą, gausit baudžiaką, nes galiu ir nusižudyti! Kelios pastraipos žemiau…Neturim aiškios valstybės vizijos? DEPORTUOT KURVAS IŠ UKRAINOS! Viskas baigiasi grasinimu susitikti baudžiamajam teisme, bet IMHO siūlymas deportuoti mūsų artimų sąjungininkų žmones bėgančius nuo karo pavojingai balansuoja ant antivalstybinės propagandos ribos.

Pilnas įrašas čia

Pixelstreetlight

5 comments
  1. Kuo nemėgstu šitų laikų yra tai, kad visokie debilai pastoviai turi laiko pasisakyti viešai.

Geriau buvo, kai debilai pas save virtuvėj vėjus spangdavo.

2. Kai mokos psichologijos maskvoj tai tokie ir rezultatai

3. Pala ar ji blt dabar gavus kritikos ir nusižudyt pagrasino?

4. OP kažkodėl apkarpė tekstą, va pilnas iš jos fb:

“Visų pirma – esu privatus asmuo.
    Turiu teisę į savo nuomonę.
    Savo žodžių neatsiimu ir dėl jų nesigailiu.

Esu Lietuvos pilietė ir savo pilietybę laikau vertybe. Tai nėra agresija ar neapykanta – tai teisėta tapatybinė pozicija.

Turiu teisę į išsilavinimą lygiai taip pat, kaip ir gerbiama Dalia Grybauskaitė – mano diplomas gautas iki karo. Šis faktas nėra nei diskutuotinas, nei interpretuotinas.

Mano vieša žinutė buvo aiški ir nuosekli. Mano ASMENINIAME profilyje.

Tačiau žiniasklaida, be mano sutikimo įsibrovusi į privatų profilį, pasirinko ją eskaluoti, ištraukdama iš konteksto ir kurstydama visuomeninę įtampą be istorijos.
    Tai jau peržengia civilinės teisės ribas.

Viešas nerimo eskalavimas, manipuliuojant jautriomis temomis, kuria pavojingą socialinį foną.
    Primenu, kad Lietuvoje egzistuoja Baudžiamojo kodekso norma dėl privedimo prie savižudybės – šiandien ji praktiškai neveikia, tačiau tai nereiškia, kad neturi būti peržiūrėta ir taikoma: perziurekite komentarus ir suprasite.

Ar žinote, kad Higienos instituto duomenimis savižudybės bandymų skaičius Lietuvoje kritiškai auga?

Žmonės neprivedami prie šių sprendimų vienu sakiniu.
    Juos prie to stumia ilgalaikė socialinė aplinka, persmelkta baimės, nesaugumo ir nuolatinio nerimo naratyvų.

Ar žiniasklaida suvokia, koks yra psichoterapeuto darbas?
    Tai – žmonių išvedimas iš krizės. Stai kuo uzsiimu.

Per savo praktiką esu padėjusi ne vienam žmogui neperžengti ribos, nuo kurios kelio atgal nebėra. Tik todel siandien vaikai turi tevus. Bet jau nebepaluzusius. Stai mano darbas.
    Nenorite apie tai parasyti?

Šiandien Lietuva susiduria su rimta demografine ir socialine krize:
    • mažėja gimstamumas,
    • daugėja emocinio perdegimo,
    • stiprėja finansinis nesaugumas,
    • auga konfliktai šeimose.

2025 m. išankstiniai rodikliai:
    • gimė – 17 460
    • mirė – 36 869
    • susituokė – 13 157
    • išsituokė – 7 291

Tai ne statistika.
    Tai žmonės, vaikai ir šeimos, kurios neišlaiko spaudimo.

Ar turime aiškią valstybės ateities viziją?
    Šiuo metu – ne.

Taip, mano šeimoje ukrainietiškas elementas turėjo įtakos. Taip, turiu teisę į prieštaringus jausmus.
    Tai žmogiška ir teisėta. KURVA IS UKRAINOS SEIMOJE. Taip vadinasi problema sukelusi dviprasmiskus jausmus. Just.
    Ir tai niekaip nera susije su mano intelekto lygiu ar issilavinimu.
    Tai gal geriau ne mano, o tokiu moteru profilius paanalizuokime viesai, kol, mielos moterys, jos neatsirado jusu vyru lovose?
    Galiu pasidalinti viesai:)

Mano pozicija paprasta:

lietuviai savo žemėje turi turėti prioritetą, o kai atvykusiųjų privilegijos tampa aukštesnės už šalies piliečių – tai kelia klausimų.

Su tuo susiduriu ne viena.
    Daugelis apie tai kalba tyliai, nes bijo būti nutildyti. Taip, kaip elgiamasi ir su manimi isibrovus i mano profili be leidimo.
    SUSIDOROTI UZ KITOKIA NUOMONĘ.

Taip pat turiu teisę klausti:
    kur realiai nukeliavo Ukrainai skirti pinigai?
    Aukojau visą karo laikotarpį – iki tol, kol nebegavau jokio atsakymo ir kol viešojoje erdvėje iškilo Ukrainos pinigų plovimo skandalai.

Aukojimas nereiškia aklo pasitikėjimo be atskaitomybės.

Žiniasklaida turi suvokti, koks yra psichoterapeuto darbas.
    Tai nėra nuomonės eskalavimas ar konfliktų kurstymas.
    Tai – žmonių išvedimas iš psichologinės krizės, darbas su savižudybės rizika, su nerimu, su ribinėmis būsenomis, kur kiekvienas viešai iškraipytas žodis gali turėti realias pasekmes.

Todėl sakau aiškiai:
    susitiksime teisme.
    Baudžiamosios teisės rėmuose.
    Jei įstatymas neveikia – jis turi būti priverstas veikti. Ir atsakomybe uz tai ziniaskaida prisiimti turi.

Klausimas pamastymui: ar esu saugi savo pacios zemeje? Dirbti, auginti vaikus ir tureti kitokia nuomone?”

5. Pala, o tas “privatus profilis” kartais nėra viešai prieinamas?😄

Leave a Reply