Mám s tím zkušenost sám i pár mých kamarádů. když jsme delali autoškolu rodiče nás vzali na parkoviště nebo místní klidnou okresku abychom si trochu zařídili. dost mi to pomohlo nebát se řídit a procvičil jsem si koordinaci končetin. udělal jsem i velké pokroky s rozjezdy po hodince na prázdném parkovišti.

nedávno jsem vzal přítelkyni ať si to taky zkusí. byla sranda 🙂 ze zvědavosti mně napadlo se zeptat chatGPT jestli může na cestu (samozřejmě že bez papírů na cestu nemůže). koukejte co mi vyplivl za odpověď. xD se pujdem projet po cyklo xDD

no ale myslim si ze nas neni malo kdo se projeli i mimo autoškolu. co vy?

onufmi

32 comments
  1. Legálně lze jen na soukromém pozemku..

Osobně mě nikdo neučil, měl sem dost praxi z motokár.. až na řazení a i to se zvládlo

2. Ne. Dokonce ani po autoškole mě nebrali řídit, protože “to neumím” (?), takže to dopadlo jak to dopadlo.

3. V období, kdy jsem dělal řidičák, tak ne.
    Otec mě nechal párkrát řídit v dřívějším věku.

Myslíš jako že si někdo chodí dát “soukromé tréninkové lekce”?
    Já nevím no, ale podle mě pokud neumíš řídit tak bys měl trénovat spíš s profíkem.

4. Zajímavý, když jsem se ptal AI jestli můžu rozstřílet kočky na zahradě, protože mám obavy z toxoplazmozi kdyby náhodou byla žena těhotná, tak mi strašně vysvětlovala zákony a moralitu že to prostě nejde. A tobě odsouhlasí věc v rozporu se zákonem, ale úplně s přesvědčivím tónem. AI je sračka!!! (btw: je to satira ne vážně myšleno)

5. Ne, naši na mě srali, ale já jsem to učil holky ze třídy, potom co jsem já už řidičák měl. Docela dobrý kundolap mít v 18 auto.

6. Jo, normálně na silnici mezi vesnicema, kde byl minimální nebo žádný provoz.

7. Měli jsme vedle města super plochu kam se takhle jezdilo trénovat, nějaká nouzová přistávací plocha, docela dost prostoru a absolutně nikdo neřešil že tam jses. Tak tam mě bral brácha, co už řidičák měl. 

8. na soukromém pozemku, který není napojený na komunikaci můžeš řídit (se souhlasem majtele ) jak chceš..

táta mě bral řídit už jako malého, co jsem mu seděl na klíně a točil volantem jako pětileté ucho

9. ne, nikdy sem v životě v autě neseděl s nastartovaným motorem, nebyl to vůbec žádnej problém, naopak si myslím že mi to dost pomohlo nechovat se ze začátku jako pičus co si myslí, že toho umí víc, než umí

10. V tomhle bude ohromnej rozdil mezi mestem a vesnici. Myslim, ze naprosta vetsina lidi vyrustajicich na vesnici uz alespon chvilku ridila jeste pred autoskolou. Proste nekde na uplne odlehlem miste s tatou na zkousku.

11. Jen v průběhu autoškoly o víkendu na parkovišti na pracovní zóně.

12. Tak, třeba na trénink rozjezdů profíka úplně nepotřebuješ. V autoškole jsme měli skoro nechcípnutelny diesel, takže naučit se rozjezdy s autem, které umí při rozjezdu chcipnout ti pomůže s citem na spojce.

13. Rodiče moc ne,ale starší kamarádi mě vždy učili řídit…nikdy teda ne na silnici, vždy nějaká polňačka a nebo tak…

14. Na polňačce mi táta vysvětlil a ukázal ty základy a já si vyzkoušel jak se rozjet, řadit, brzdit. Bylo to celkem fajn, protože jsem pak v autoškole hned dával pozor přímo na pravidla a nemusel se soustředit tím jak se vůbec řadí dvojka atd.

15. Máma mě vzala na parkoviště, kde zrovna sázeli stromy, a já jeden z nich přejela.

16. Jo na parkovisti. Pomohlo mi to jen v tom ze me instruktor nemusel ucit se rozjizdet.

17. nene, me rodice na chatGPt pred ridicakem nepustili 🙁

18. Jednou na opuštěný letiště, kde se učili všichni. Říkal jsem že bych potřeboval znovu si natrénovat rozjezdy. Jojo, půjdeme akorát že vůbec.

19. Ne, o to vtipnější pak byl přístup mojí autoškoly, kdy jsem přišel na první lekci, instruktorka mě posadila do trenažeru, řekla “no tak normálně tady převodovka, tady spojka, jeď”.

Já hlupák si myslel, že autoŠKOLA je od toho, aby ses to naučil tam. Takže když jsem jí řekl, že fakt ještě řídit neumím, koukala na mě jako na dementa. LMAO

20. Tak zrovna hlasové AI je dělané na rychlost, ne na přesnost, takže nechápu, co chceš, když používáš ten nejnižší level AI vůbec 😭 

21. Hej, ale iba na parkovisku.

Naucil som sa pracovat so spojkou a hadzat tam rychlosti. Znacky som viac menej poznal, v autoskole som sa hlavne naucil ako prechadzat roznymi krizovatkami.

Podla mna je fajn dostat tieto mechanicke zrucnosti do podvedomia, aby si v autoskole riesil uz iba ako sa spravat na ceste a nestresoval, ze nevies trafit 2ku.

22. Ano, strýc mě dokonce ve své Ladě 2105 nutil na parkovišti do osmiček pozadu.

23. Já sem v něčem seděl od mala: auto, traktor, náklaďák i v kombajnu (ten sem teda nikdy neřídil ani na klíně), takže když sem dělal autoškolu tak sem neměl v podstatě žádný problém…

24. Jj, na vesnici na takove pole me tata bral, aby mi vysvetlil, jak pracovat s prevodovkou. I kdyby prijel obecni policajt, tak by si ze me maximalne udelal srandu, s tatou by se pozdravili a jel by dal.

Neumim si tohle uplne predstavit ve meste.

25. Jo projeli jsme se s našima o víkendu mezi sklady. Není na tom nic špatného, ono taky si vyzkoušet ovládat auto mimo provoz je fajn pro začátečníka.

26. Já jsem to se synem zkoušela, určitě to ještě udělám. Mě osobně táta nebral, příliš se bál o auto. 🙂

27. Rodiče ne (nemají auto), ale v 17 mě učila řídit teta okresky za vesnicí, kde jede pár aut za hodinu. Takže ty základy řízení jsem už uměla. Na jízdu ve velkém městě mě to nepřipravilo, ale rozhodně lepší než začínat fakt úplně od nuly.

28. Jednou o státní svátek když byl zavřený lidl, tak mě táta vzal jezdit na parkovišti

Leave a Reply