Publikowałam to już na r/teenagers Ale tam znowu zjawili sie ci geniusze od "bonesmashing działa, moja szczeka urosła" i gadali że kobietą zalezy tylko na wygladzie a jezeli ładna kobieta jest z brzydkim mężczyzną to (cytuje) "dla pieniędzy lub duzego penisa" co uważam za strasznie sexistowskie (moja wewnętrzna julka z Xa/twittera sie odzywa)
I zawsze wydaje mi sie ze oni nigdy nie mieli kontaktu z kobietą ze względu na to jak sie wypowiadają biorąc wszytkie kobiety w worek "chcą tylko wygladu lub pieniedzy" "nie obchodzi ich charakter" "brzydka kobieta moze miec mężczyznę ale brzydki mezczyna nie moze miec kobiety", i strasznie smutno sie to czyta
Większość z tych "zmian dzięki looksmaxxingowi" ktore zauważają to poprostu zmiany dzięki dojrzewaniu ktore oni błędnie indetyfikują
I z jakiegos powodu często podważają ustnienie rzeczy jak genetyka,bycie z kimś z miłości a nie charakteru,dojrzewanie itd
Chciałabym poznać waszą opinię na ten temat
P.S nie wiem czy dać to w dyskusje czy ranty ale dam to w dyskusje
—
Xibest123
19 comments
Bo redpillowy content zawsze był mocny wśród zagubionych chłopców
Spójrz na liczbę osób które nawet nie zagadalo do płci przeciwnej w sprawach romantycznych, ludzie są zdesperowani, szukają wyjścia z sytuacji nie ważne jakiego.
Ogolnie raz jeden z nich powiedział ze moja koleżanka jest z chłopakiem dla pieniedzy bo chłopak ma nadwagę lmao
bachorowi trudno zaakceptować że może nie znalazł dziewczyny bo jest nieprzyjemnym frajerem albo latał za taką dla której rzeczywiście tylko pieniądze i wygląd się liczyły, także zamiast zmienić siebie albo zaakceptować swój błąd wybierze coś co mu mniej ego podważy
Pierwszy obrazek wygląda jak rozłożona tekstura UV w grafice 3D
Zdesperowany człowiek łyka każde brednie, dlatego takie “rewelacje” znajdują odbiorców.
Już pomijając oczywistość, że można sobie krzywdę zrobić takimi czynnościami, to też jest błędne podejście do problemu. Owszem, wygląd jest ważny i są BEZPIECZNE sposoby, by wygląd poprawić, ale trzeba zadbać też i o swoje wnętrze. Ale to jest trudniejsze, czasochłonne i mniej “glamour” – szybciej sprzeda się bajka o kształtowaniu szczęki młotkiem.
Patrząc na badania które ktoś tu wrzucił ostatnio, w których wyszło, że najbardziej negatywnie nastawione osoby do płci przeciwnej to młode kobiety z dużych miast.
Czy coś łączy te dwie rzeczy to nie wiem, choć się domyślam.
Łatwiej przyjąć że to wina genów alb złej wybrednej baby niż swojego odpychającego charakteru, braku higieny lub innych możliwych do naprawienia rzeczy
To zjawisko zawsze istniało i niestety za szybko nie zniknie. Młodzi mężczyźni i chłopcy pozostawieni bez pozytywnych wzorców będą się kierować ku silnym jednostkom, które mają odpowiedzi i rozwiązania na ich problemy(nieważne, że chujowe). Kiedyś byli to mistrzowie podrywu, niedawno redpill a obecnie rośnie coś takiego. Są to oczywiście bzdurne głupoty i niewarto na to marnować czasu, niestety w obecnych czasach coraz większej radykalizacji spodziewam się, że tego typu społeczności będą tylko rosły w siłę.
TIL: bonesmashing . Jezu Chrsyte….
W sensie, Looksmaxing to po prostu poprawianie swojego wyglądu imho. Co jest złego w pójściu na siłownię, szukaniu ładnej fryzury czy własnej rutyny skincare?
No może bonesmashing to już lekka przesada, ale czy poza tym coś faktycznie jest złego w tym co wymieniłem wyżej?
Można się kłócić ale zdecydowanie lepiej jest być atrakcyjnym. Głupi przykład, ale osobiście czuję się bardziej pewnie wychodząc do ludzi w ładnym outficie z dobrymi perfumami, niż w klapkach i dziurawych szortach zalany potem i nieogolony.
Poza tym, wygląd to jest też atut w randkowaniu – Owszem, to nie wszystko, ale w erze social mediów i portali randkowych jest on ważniejszy niż kiedykolwiek
A co do już samego posta i ludzi (bo też już go widziałem na tamtym subie). Jesteś na reddicie, nie jest to aż tak mainstreamowa platrofma jak Tik Tok czy Instagram i przyciąga specyficzną grupę ludzi, często z ograniczonym życiem społecznym. Jedni swoje żale przekłuwają w coś dobrego (choćby ww. siłownię), a inni wylewają je na reddicie – świata nie zmienisz
Poza tym, r/teenagers jest trochę zasyfione aktualnie – imho r/AskTeens albo r/Younger_GenZ lepsze (wcale nie autopromo heh)
Bo zawsze wchodzili, przy czym wcześniej brali sterydy, a teraz ideał się trochę zmienił.
20 lat temu szkoły miały pełno kampanii, że nastolatkowie (faceci) mają dość spore problemy z własnym wyglądem i dość sporo obsesję aby wyglądać jak pewien austriacki kulturysta.
Oczekiwania wg wyglądu facetów się zmieniły, przy czym one zasadniczo nie są utargetowane na drugą płeć.
Looksmaxxing jest nie tyle skierowany na druga płeć, bo wbrew pozorom wiele prawidłowości jest dość nieźle zbadane, ale na to co się facetom wydaje. Np dość powtarzalnie trafia się w badaniach, że mięśnie i faceta które kobiety najbardziej zauważają, to chyba plecy, ramiona, ręce a nie sześciopak. Faceci przy tym, hetero czy nie, skupiają się często na klacie czy brzuchu.
U kobiet jest zasadniczo to samo, stąd epidemia ust “dzióbków”, które facetom się nie podobają niemal wcale (wg badań).
Do tego dochodzi ci cały social media slop, który sprzedaje młodym jakiś złoty środek dojścia do stylu życia, który jest też sprzedawany.
“bycie z kimś z miłości a nie charakteru”? miałaś na myśli “nie wyglądu”?
No tak samo jak niektóre młode dziewczyny nie umieją nawet wyjść do sklepu bez makijażu, zaczynają wyniszczające diety, używają miliona filtrów na zdjęciach i coraz częściej patrzą w kierunku operacji plastycznych. Kompleksy. Potęgowane przez media społecznościowe. Zwykła oznaka naszych czasów, bardzo smutna.
A redpill to swoją drogą, ale tutaj widze już reszta subopów sie wypowiedziała na ten temat
Kłamstwa Redpillowców pozostają kłamstwami.
InBlackpillWeTrust
A moze to po prostu dziala?
Moze nie na ciebie, ale na duza rzesze kobiet poza toba?
Nigdy sie nie napierdalalem mlotkiem w szczeke i nie mam takiego zamiaru, ale to dziwne, ze
natychmiast odrzucasz skutecznosc, jesli chodzj o poprawe percepcji u plci przeciwnej.
Widziałem wiele sytuacji w ktorych kobiety mowily jedno, a pozniej robily cos zupelnie innego.
A moze sytuacja jest taka sama jak z malowaniem sie na klauna przez niektore kobiety, bo im sie taki wyglad podoba?
Dodanie “lub dużego penisa” jest całkiem niezłym krokiem do przodu dla incelowskich community – przecież penisa nie widać na pierwszy rzut oka, ten brzydki facet z dużym penisem nakłonił ładną kobietę na związek/seks zanim wiedziała to na pewno, to powinno stanowić solidną lukę w tej retoryce.
> Dlaczego tyle młodych chłopców
Czyli ilu? 10? 100? 1000? W kraju? Na świecie?
W świecie kobiet trendy by mieć obsesję na punkcie wyglądu (nawet kosztem własnego zdrowia) istnieją od dawna, może ktokolwiek kto tym steruje zdecydował się że zaniżanie poczucia własnej wartości tylko 50% społeczeństwa jest nieefektywne