'Je to chyba, k volbám se chodit má,“ přidal se další diskutující, exministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Doplnil, že pro Pavlův postoj nemá pochopení. Předsedkyně sněmovní frakce STAN Michaela Šebelová míní, že se prezidentovi může jeho krok negativně vrátit, až bude v budoucnu vyzývat občany k účasti u voleb.'
—
EvilDarkLord666
18 comments
Pavla mám rád ale dát si jako prezident dovolenou přes volby je dle mě dost objektivně špatná věc a je dobré ho za to trochu zkritizovat
Jako jeho volič jsem také rozčarován. Měl by jít příkladem.
not great. ale jestli to bude nejhorsi preslap, ktery mu bude za jeho pusobeni vycitan, tak se s tim asi naucim zit.
Lidi, socialni site a vladnouci garnitura delaji z komunalek, kde casto vladne ANO spolecne s parlamentni opozici, jaksi neco navic. A tolik lidi jim to zere, az je mi z toho uprimne soufl.
Mám na to dvojí pohled. Na jednu stranu samozřejmě má jít volit a v tomto by měl jít příkladem.
Realisticky to vidím tak, že on má trvalé bydliště v nějaké malé vesničce, tak vlastně “o nic nejde”, protože tam budou nějaké 2-3 místní seskupení, která budou naprosto to samé a starosta se nezmění, protože to nikdo jiný nechce dělat. Pokud tam nemají (a to očekávám, že nemají) současně volby do senátu….
Zjevně v jeho bydlišti nekandiduje Cibulka.
Takže to prostě nemá konu hidit.
Mně osobně je jedno jestli k nim jde nebo nejde, protože nejít tam je taky volba. Důležitost komunálek se liší obec od obce. Chápu argument, že je prezident, a měl by tam jít. Na druhou stranu lidi přeci nechodí volit, protože to dělá pan prezident, ale protože chtějí. Stejně jako nezvolí stranu X, protože ji zvolil pan prezident. I když samozřejmě existují výjimky potvrzující pravidlo.
Nebo to je elaborate scheme, jak uz nebejt prezidentem, protoze ho to uz proste sere a vi, ze mu tenhle stunt muze podrazit nohy😀🤷🏻♂️
Je to trapné, volby jsou svátkem demokracie a prezident má jít příkladem.
Evidentně se chce postavit zadání chlebodárců na kandidaturu na druhé funkční období…😁
Pavla jsem volil, a obecně mi je ve většině věcech příjemný. Ale tohle mi vadí. Prezident má být nejenom osobou, co nás reprezentuje v zahraničí, ale zároveň má být i symbolem pro občany a ukázkou, jak by se měl politicky aktivní občan chovat. K tomu patří jít příkladem a jít volit. I kdyby tam neměl koho volit, stačí jít a vhodit prázdný hlas. Pokud by se ho pak novináři ptali, stačí říct že nebude říkat, koho volil, že to je jeho osobní věc stejně jako to je věc všech občanů co jdou volit.
A to, že si takhle naplánuje dovolenou.. no, to je dost chabá výmluva. Má celou kancelář, kde lidi koordinují jeho čas, tak určitě není že by nevěděl o tom, že jsou volby.
Volit nejdu není koho a jsem velice ráda že náš pan prezident to vidí úplně stejně jako já.
Sak ted bydli na hrade, ne?
Já si dovolím jednu myšlenku. Dost lidí tu píše, že je to sice špatně, ale že u malé vsi vlastně o nic nejde. Ok, je to pravda, ale taky to ukazuje, že tam ta obecní demokracie jaksi nefunguje.
A pokud je toto problém, tak bych od prezidenta spíš očekával nějakou hlasitou kampaň na podporu slučování malých obcích tak, aby měli fungující správu.
No a jak to teda vidí r/Czech, měl by volit Černouček sobě nebo Sdružení nezávislých kandidátů ČERNOUČEK 2026?
Pavluv nejvetsi problem je ze ma holier than thou pristup k ostatnim a pak udela tady tohle.
Jinak je me to uplne egal dokud nejsou volby povinne kazdy ma pravo k nim nejit i prezident. Dela se z toho problem jak kdyby na Pavlovych stal cely volebni system.
Nojo, tohle bohužel posral. Jakkoliv je jinak fajn, tohle neudělal dobře a jen tím nahrál dezolkám na smeč.
Je mi to upřímně jedno.
Zajímá mě debata o volebním systému naprosto nevhodném pro velká města, zajímá mě, kdo bude další 4 roky vládnout v Praze a jestli bude nějak řešit bydlení.
Že prezident svým hlasem nepřispěje k výběru zastupitelstva Černoučku svět horším neudělá. Je to jen odvraceni pozornosti od důležitých témat.