##Magyar Péter megígérte, a Tisza betartotta
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras eu risus ac erat viverra hendrerit. Aliquam pharetra ultricies leo. Morbi eget dapibus tortor, quis bibendum neque.
—
Normal-Record2439
17 comments
Rengeteg uj roma kovetoje lett Mp-nek meg lehet nezni, face mar kiirja idorendben a kovetoket
De akkor van csokifagyi?
Még a Facebookom is tudja, hogy milyen témáról van szó
*… more*
/s
Szerintem problémás a retraumatizáció, de kinek mi
Bordány…
Jámbor véleménye erről:
Olvasom értelmiségi barátaim írásait, amelyekben felháborodva kérik, hogy a Tisza ne játssza le hangosbemondós kocsiról Lázár János szövegét a kistelepüléseken, illetve ne juttassa el szórólapon, mert a rasszizmust nem szabad megismételni, és mert ez traumatizálja a cigányságot.
Én ezektől a barátaimtól azt kérem: ne kezeljék gyerekként a magyarországi cigányságot. Annak egyetlen részét sem!
A rasszista mondatok, gondolatok és pártok karanténba zárása már mindenhol megbukott a világon. A rasszista mondatokat nem elhallgatni kell, hanem szembenézni velük. Tudatosítani kell, hogy ez nem jó a társadalomnak, nem jó az embereknek, a közösségeinknek, mert a rasszizmus nehezíti a közös előrejutásunkat, feszültséget kelt és békétlenséget. De nem felháborodni kell, hanem kimondani ezt, és társadalmi normává tenni! Ez a feladat!
Másrészt a magyarországi cigányság sok különböző, nem egységes részét nem ez a mondat „traumatizálja”, hanem az, amikor a cigányságuk miatt nem kapnak albérletet és munkát. Az traumatizálja őket, hogy generációról generációra öröklődik tovább a szegénység, hogy nem kapnak közszolgáltatásokat, hogy borzalmas lakhatási körülmények között élnek. Hogy sokszor tízszer annyit kell küzdeniük, hogy előrejussanak!
Ezek a mondatok azért erősek, mert mögöttük ott van a valóság. Mert Lázár miniszterként mondja ki azt a lenézést, amit nap mint nap tapasztalnak. Én azt látom: ma ebben nem trauma, hanem erő van a cigányság számára!
Ne nézzük le a cigányságot. Mint minden magyar állampolgár, ők is el tudják dönteni, hova szavaznak. És mint minden állampolgárnál, ebben a döntésben fontos, hogy minden információ birtokában legyenek. Lázár János vagy Orbán Viktor mondatai a cigányságról pedig informatívak, mert nem csupán mondatok, hanem kormányzati cselekvés van mögöttük!
Szerintem nincs olyan pont, amikor az érzékenység által felhatalmazva megfoszthatunk valakit attól az információtól, ami a döntéshez kell. Pont az a probléma, hogy sokan meg vannak fosztva ebben az országban azoktól az információktól, amelyek a döntéshez szükségesek! Ezt az információs különbséget kell csökkenteni!
És igen: sok szempontból a magyarországi cigányság egy része azt gondolja előrébb van biztonság és stabilitás szempontjából az elmúlt 15 év után, mint amilyen volt a helyzete az azt megelőző 20 évben. Ezért is szavaznak sokan közülük a Fideszre. De a lényeg pont az, hogy még így is csak tartalékok! A mindenkori magyar kormány feladata pedig az lenne, hogy egyenrangúak legyenek, ne tartalékok és ne lehetőségek, akiket ha kell bevetünk, ha nem kell, a cserepadra rakunk!
Lázár mondataival szemben a Tisza viszont pontosan azt üzeni – Lázár mondatait felhasználva –, hogy van felelősségünk nekünk, a magyar politikai elitnek: hogy csak tartalékok vagytok, lehetne-e ez másként, kaphatnátok az előrejutásra valódi esélyt, lehetne ez a közös hazánk!
Ha a cigányságról beszélünk, a magyar politikai elitnek ugyanis ez a feladata!
szegény ember family frostja
Helyes, tudják meg.
Ez annyira ízléstelen jézusom. Momentum szint.
Miért kell ezt a rohadt bántalmazó pszichopatát még reklámozni és megalázni, traumatizálni a cigányságot újra….
Nagyon jó. Persze a belpesti réteg hőbörög, de Jámbi nagyot jót írt erről
Aláírom, a TISZA tudja hogyan kell kampányolni, kihasználni a hibákat és lecsapni a magaslabdát. Üditő ezt látni oly hosszú idő után. A többit majd választások után meglátjuk.
A geci TISZA megszüntette a family frostot
Nem amit, hanem ahogy.. sztem nem ízléses a kommunikáció módja, de hát ez van
Ettől még lesz krumpli/coopos utalvány/szén/fa/élelmiszer csomag osztás, és gyorsan megbocsátanak. Persze utána megint a küszöböt rágja sok szavazó… (a szülő falum egy olyan térség gyöngyszeme, ahol ez meg fog történni)
demagóg? igen, teljes mértékben
ezt érdemli a pedofidesz, aki rendszeresen ennél 1000-szer durvább lejárató kampányokat indított magyarok ellen? igen, teljes mértékben
értem, hogy el kell érni valahogy a kis városokba és falukba, de ez akkor sem szimpi, ha amúgy a Tisza a jelenleg támogatott pártom. : /
ITT: emberek azt hiszik, hogy vidéken nincs internet