Oyunların Türkiye’de erişim engeli yiyecek olması (zaten 2-3 temsilcisi olan Steam’in Türkiye’de temsil açmasını beklemek :D) neden ses getirmiyor herkeste? Neler olacağının farkında değil misiniz? Oyun üreten bir ton insan var, zaten her şey yasakken insanların kafa dağıtabileceği tek yer oyunlardı. Ülkeye döviz sokma şansımız da yapacağımız oyunlar değil mi oğlum, neden yatırım yok da yasak var?Haberi görmemle şok oldum, bu gerçekleşirse yapacak neyimiz kalacak? Ekonomi kötü, sosyalleşemiyoruz. Her şey çok pahalı hobi edinemiyoruz. Zaten insanlar birkaç ay para biriktirip bilgisayar anca alabiliyor, bir de bilgisayarını da kullanamayacaksın artık. Ulan buna da bulaşmayın ya. Hiç mi kanınız yok amk? Etim kemiğimle tiksiniyorum artık bu ülkeden. Her geçen gün biraz daha yasak geliyor. Her geçen gün daha da köpek muamelesi görüyoruz. Yasakların sonu var mı arkadaşlar mesela? Yani yasaklamayı destekleyenleri gördüm, nasıl bu kadar salak olabilirsiniz amk, oyun dediğimiz şeyin yasağı desteklenebilir mi oğlum? Ne istersiniz lan oyundan? Kanımızı kuruttunuz yeter amk yeter.
Alın kaynak:
—
myoxiii
27 comments
O son imamoğlunu vermeyecektik olm
demek ki kaybedecek bir şeyleri hala var. böyle devam. hiçbir şeyleri kalmayınca ses çıkartmaya çalışıp sokakta öldürülürler. iran gibi.
Şunu söylemeyim: Gündemden uzak birisi olmama rağmen bu konu youtube, reddit sayfama filan çıktı. Yani ses çıktığını düşünüyorum.
Ama gerektiği kadar çıkıyor mu? Bilmiyorum.
Sevdiğiniz yayıncılardır *Elraen, Eray gibi*, sevdiğiniz youtuberlardı *fazla bilmiyorum ama galiba Clash Royaleciler fazla izleniyor* bunların konuşmasını isteyin, böyle kendini siyasetten soyutlamış kominitelere gidin yayın.
En büyük önerim bu açıkçası.
neye ses getirdik de bundan ses bekliyoruz? gelecek cumhurbaşkanını içeri attılar gidip türkü söyledik
Para olan her yere dadanacaklar, her yere. Buna üniversiteler de dahil oyunlar da. Ses çıkmamasının sebebi de şark zihniyetinin topluma egemen olması.
Bir ara Aral İthalat diye bir yavşak vardı, onun anasını ağlattı bu digital store’lar. Hazır Temu vs. kapatılmışken bunlar da mı ayaklarına kapandı hükümetin acaba.
Çoğunluk kitleden “Sg ders çalış” ya da “Kaç yaşında adamsın ne oyun oynuyon aq” cevabı alacağımızdan pek sesimizi duyuramayacağız. Adamların komple interneti falan kapatması lazım tepki için o da belki tepki alır, belki.
Koca ülkede bir parti tepki verdi duruma lan. Kukla “ana” muhalefetimiz zaten Kürtlenmekle meşgul.
Bu gerçekleşirse Monsterimi alıp şehir merkezinde oturacağım. Bana eşlik etmeyene yazıklar olsun
Asgari ücretle kirasını ödeyemeyen Adam akp ye oy vermeye devam ediyor da seni oyun için millet bir şey yapacak sanıyorsun, peh… Sen bu ülkedeki cahilleri ve ahlaksızlığı Çok hafife almışsın
ahahha milletin anası s.kilmiş. kimsenin sesi çıkmıyor. 2-3 adam oyun oynaması engellenecek diye kimsenin sesi çıkmaz. bunu gidip herhangi bir kahvede söylersen meydan dayağı bile atarlar. bu ülke çoktan kaybedildi. geçmiş olsun oyun oynayanlara
Şu an twitterda 1.gündemde. Umarım devamını sürdürürler.
oyun oynayan kitlenin yaşı genç çünkü batı ülkelerindeki gibi orta yaşın oyun kültürü yok, genç insanlar da organizasyon becerisine sahip değil 19 mart sürecinde gördük 1.5 hafta çok iyi giden öğrenci komiteleri çatırt diye dağıldı vize sınavları geldi diye
Oyun oynamak falan yasaklanmaz, steam epic yasaklanmaz. Bi sakin olun hocam.

malesef ben eylemlere gittiğimde bi cacık olmadı çünkü gaz alma etkinlikleriydi. Her eylemi siyasi partilere dayanarak yapmaya çalıştığımız için bi boka da dönmeyeceği ortada.
Vekillerimiz bizim vekilimiz değil maaşınızı veren zengin züppenin sadece bir vekile alo başkanım bizim çocuk oyun oynayacakmış bizim interneti güzelleştirir misiniz diye aramasına bakıyor olacak bu boktan yasal düzenleme ile.
Ayrıcalıklı bir zengin kesim ve politik kesim var. Kendi rahatlarını arttırabilecekleri bir sistemleri var göz göre göre yapıyorlar biz rahat odalarımızda 2 boktan yorum yazıp ses çıkardığımızı düşünüp depresif hayatlarımıza devam ederiz.
Siz sömürülenler gidin çeyiz sandığınızda saklayın ekteki resimdeki bayrağı. Evladınıza fln verirsiniz belki o sizin ılık götlülüğünüze söverek harekete geçer.
https://preview.redd.it/07us5jqwiogg1.png?width=680&format=png&auto=webp&s=31f514b62722c6937e95ef2fe27d41f57651fd00
Temsilci açsın iyi olur. 2-3 sayısı 4 olmuş olur, +1
Çünkü biz artık parlamenter sistem ile yönetilen bir cumhuriyet değiliz. Bunu yasaya taşıyabilirsin ama haklı olsan da kazanamazsın. Ya da senin gibi bunu sorun edinen 100-150 kişi toplasan bile ne muhalif kitle ne de iktidar kitlesi tarafından ciddiye alınmazsınız. 100 değilde 100bin kişi ile sokağa çıkarsan da iktidara göre dış güçler tarafından desteklenen isyancılar olursunuz, muhaliflere göre ise (bir çok şeyden eleştiri yersiniz aslında. Muhalifler daha baskıcı olabilir iktidara göre)
Daha çok “neden” sayabilirim eğer istersen.
futbol yasaklanmadigi surece hala paralize kalirlar
bi bok değişiyor mu sanki
ggcon’dayım, indie oyun geliştirenlerin oyunlarını tanıttığı stantlara bakıyorum hepsinin yüzü düşük, yasta gibiler. Teşekkürler türkiye
Geniş kitlelerin katılımıyla 2014 (2011 değil) internetime dokunma eylemi gibi eylemler yapılmadıkça istediklerini yaparlar
bizimkiler anca başka şeylerle ugrasınlar
Cunku iktidarda muhalefette ayni tarafta.
Öncelikle bu hükümete karşı tepki göstermemiz, protestolar etmemiz gereken zibilyonlarca konu var. Siz tepkinizi yine gösterin, protesto edin. Bahaneye ihtiyacımız zaten yok. Tamam mı, Steam gitmiş gelmiş kimin umrunda ülkenin tamamı gidiyor. Sizi motive edecek şey buysa Steam sanki yarın yasaklanacakmış gibi lütfen hükümeti protesto edin.
—
Şu temsilcilik konusuna önce bir bakalım ama. Önce sosyal medya platformlarıyla ilgili yasa çıkardılar, ne olacağıyla ilgili birazcık bilgimiz var. Günlük trafiği 1 milyon üstü olan sosyal medya platformları Youtube, Tiktok, Twitter, Facebook, İnstagram, LinkedIn, Dailymotion, Pinterest, V Kontakte ve SnapChat temsilcilerini atadı. Dünyanın en zor şeyi değil bunu yapmak. Dünyanın her yerinde de temsilcilikleri yok bu şirketlerin. Hindistan ve Türkiye son zamanlarda çıkardı yasalarını ve şirketler de açtı temsilciliklerini. Temsilcilik azlığı konusunda bu sosyal medya şirketleri de aynı Valve, Epic Games gibi benzerdi.
Avrupa’da veri güvenliğiyle ilgili her şeyin üzerine çok düşülüyor. Şirketlerin veri güvenliğiyle ilgili temsilci atama zorunlulukları var. Avrupa Birliği, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta Valve veri güvenliği temsilcisi var. Son 7 gün için bakın Türkiye’nin global Steam trafik oranı %1,9. İsviçre’nin %0,4. Valve’ın kapıyı vurup çıkma gibi bir ihtimali yok. Sadece oyun satış kısmından değil, Valve kendi Counter Strike gibi oyunlarının pazarından bile deli gibi kazanıyor. Üstelik kendi oyunu olmasa bile diğer tüm oyunların pazar satışlarından bir pay alıyor. Türkiye’den yani güzel bir gelirleri her türlü var. Bunu bırakacak değiller. Temsilci atamayacak bir şirket beklemiyorum. Ki hükümet düzgün olsa temsilcilikleri olsun zaten. Hakkımız bizim. Avrupa ülkeleri gibi veri güvenliğimiz bizim de denetlensin. Ama bu işin bu hükümet altında bazı oyunların sansürlenmesine varacağını hepimiz biliyoruz. Bu hükümet oldukça da bir şeyler sansürlenmeye hep devam edecek.
https://preview.redd.it/wqertde3mogg1.png?width=1273&format=png&auto=webp&s=0c29686ac481c9962f1324aff217abf792581efd
Biliyorum bunu söylediğim için hakaret yağmuruna uğrayacağım ancak şöyle bir durum var.
Bunlar birer işletme. Ver her işletme gibi satış yaptığı bu ülkede yasalara uymakla yükümlüler. Yasalara uymadıklarında devlet karşısında bir muhataba ihtiyacı var. Bu muhatabın maliyeti ise bir avukat şirketine ödenecek vekillik ücretidir. Multi milyar dolarlık şirketlerin ödeyemeyeceği bir şey değil, sizin çıkıp bunların karını düşünüyor olmanız ise ayrıca komik.
Bir de burada para kazanılıyorsa burada vergilerini de ödemekle mükellefler.
Tüm bunların hiçbirisi de Türkiye ye özgü istekler değil. Tüm aklı başında devletler o ya sa bu şekilde piyasalarını regule ederler.
Ayrıca zamanındaki minecraft yasaklanmaları filan devletin karşısında bir muhatabı olsaydı yaşanmayacak şeyler.
Ölünce rahatlıcaz biz anca hocam
Ben en azından yapabildiğim kadar tepki göstermeye çalışıyorum.
(2019’da ülkeden çıktık)
23 seçimlerinde eğer türkiye’de olsaydım muhtemelen daha sert tepki gösterirdim.